AKTUELNO

U napadu je povređeno više od 69 osoba.

Najmanje 39 osoba, među kojima i 16 stranaca je ubijeno, a više od 69 je  ranjeno kada je u noćni klub u Istanbulu upao naoružani napadač, obučen kao Deda Mraz i počeo da puca po gostima, rekao je ministar unutrašnjih poslova, prenosi RT.  Potraga za jednom osobom osumnjičenom za napad je u toku.

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu je rekao da je do sad identifikovana 21 žrtva napada, od kojih je 16 stranih državljana i pet turske nacionalnosti. Mediji prenose da je najmanje jedna osoba izvršila napad.

Guverner Istanbula Vasip Šahin rekao je da se radi o terorističkom napadu, ali nije precizirao ko ga je izveo.

Kako mediji prenose, veruje se da je azilant koji je bio odeven kao Deda Mraz, otvorio vatru u noćnom klubu tokom novogodišnje poslave.  Turski mediji preneli su da je u trenutku napada u klubu bilo više od 500 ljudi.

Veruje se da je napadač prvo otvorio vatru na policiju ispred kluba i potom ušao unutra i nastavio da puca. Napad se dogodio sat i 30 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu, u popularnom noćnom klubu u istanbulskoj četvrti Ortakoj. Na mestu napada je bilo najmanje šest kola hitne pomoći sa rotirajućim svetlima, a policija je blokirala područje.

S.A./A.V.

#Istanbul

#Napad

#Pucnjava

'