AKTUELNO

Pas je bio sa njom u kolima kobnog dana...

Pas Marije Čajetinac (33), mlade pravnice iz Trstenika koja je poginula u stravičnom udesu na auto-putu kod Jagodine je nađen, objavili su Marijini prijatelji na društvenim mrežama.

Pas Žika putovao je sa svojom gazdaricom u kolima kobnog dana, kada je u dva sudara, čak 12-oro ljudi izgubilo život.

Divna devojka iz trsteničkog mesta Dublje, na žalost, bila je među poginulima, i porodica i prijatelji apelovali su na ljude da se uključe u potragu za njenim kućnim ljubimcem. Verovali su da se izbavio ili možda u prevrtanju vozila iskočio.

Upravo to se izgleda i dogodilo, jer je pas nađen u selu Mijatovac kod Jagodine, kod jedne porodice.

- Pronašli smo Žileta! Živ i zdrav! - objavljeno je na društvenim mrežama, gde se nižu komentari “divno”, ”svaka čast”, “ulepšali ste mi dan”...

Apel da se pomogne u nesebičnoj potrazi brzo se proširio društvenim mrežama. Brojni volonteri pretraživali su okolinu mosta kod Morave, a vesti su se širile preko Jagodine i Ćuprije do okolnih mesta.

- Ako neko vidi psa žute boje, kratke dlake, mešanac sa ogrlicom, čipovan, sterilisan, neka ga uzme i odvede do prvog sigurnog mesta, a ja bih organizovala prevoz. Okolina mosta na Moravi na autoputu. Molim vas šerujte - napisala je u jednom apelu na fejsbuku Marijina prijateljica.

Porodici će pronalazak psa, koji je ova divna mlada žena udomila i zavolela biti dragocena uteha u teškim trenucima, poručili su Marijini prijatelji.

I ta uteha stiže im baš u danu kada im je neophodna. Baš danas, na lokalnom groblju u selu Dublje, Marija Čajetinac je sahranjena pred nekoliko stotina ožalošćenih ljudi

#Pas

'