AKTUELNO

Brat je sve negirao, rekavši da nikada nije imao odnose.

Protiv Arjetona Krasnića (30) iz Kostolca viši sud u Požarevcu podigao je optužnicu jer je u najmanje dva navrata obljubio rođenu sestru L. K. (13), pri čemu je zatrudnela.

Za ovaj zločin preti mu 15 godina robije.

Kako je navedeno u optužnici, on je u odsustvu roditelja tokom novembra prošle godine obljubio sestru u maloj porodičnoj kući. Devojčica se porodila 23. avgusta i rodila dečaka. Analiza DNK je nedvosmisleno pokazala da je Arjeton otac, pa je on u oktobru uhapšen i do danas se nalazi u pritvoru.

Iz nalaza veštaka psihijatra i psihologa utvrđeno je da je Arjeton slabih intelektualnih potencijala i nepismen. Takođe, utvrđeno je i da kod okrivljenog postoji "duševna zaostalost lakog stepena i otežani uslovi socio-emocionalnog razvoja , pa su sposobnosti okrivljenog za shvatanje dela bile umanjene, ali ne bitno".

Roditelji Kadri Krasnić i Zurafeta Idriza živeli su na Kosovu i Metohiji, a 1999. godine su došli u Kosotolac, gde su kupili. Kada su roditelji primetili da devojčici raste stomak, to su prijavili policiji. Nakon ćerkinog porođaja, saznali su da je njihov sin otac deteta 10. oktobra ove godine kada je i uhapšen.

Devojčica je ispričala policiji šta joj se desilo.

I. P.

#Požarevac

#Silovanje

#Sud

'