AKTUELNO

On je nestao 25. oktobra.

Pre više od dve nedelje na levoj obali Dunava pronađeno je telo Dragutina Radovanovića (17). Nakon potvrde identiteta, on je u ponedeljak sahranjen na Bežanijskom groblju.

Dragutin je poslednji put viđen kod Doma omladine. Uputio se ka Novom Beogradu, a zatim je nekoliko minuta kasnije, svojoj devojci poslao SMS poruku u kojoj je nagovestio samoubistvo. Njegov telefon od tada je bio isključen, a porodica, majka i sestra sumnjale su da je skočio sa Brankovog mosta.

- Ribari su policiji rekli da su te noći videli mladića kako je skočio sa mosta - rekla je nedavno dečakova majka za medije.

Sestra Teodora Savić, kaže da su od tog dana svi bili u strahu.

Na Fejsbuku je uputila apel svima koji su ga primetili kobne noći. Oblepila je Beograd plakatima u kojima je tražila pomoć da pronađe brata.

- Pre dvadeset dana su nas pozvali iz policije. Rekli su nam da je na levoj strani Dunava, kod Pančevačkog mosta pronađeno telo mladića koje bi po opisu moglo da odgovara Dragutinu. Telo je odmah poslato na obdukciju, a čekala se i potvrda identiteta preko DNK testova. Prošle nedelje je potvrđeno da je u pitanju Dragutin, i onda smo organizovali sahranu. Ne znamo još tačan uzrok smrti, jer je to nalaz koji stiže u tužilaštvo. Mi smo svi bili organizovani oko sahrane, i još niko nije otišao do tužioca - kaže Teodora.

Ona kaže i da je Dragutin sahranjen u prisustvu porodice i drugova iz osnovne škole.

- Jako nam je teško, ali smo sada, kada je telo nađeno, smireniji. Ti dani, dok telo nije nađeno bili su najgori, najteža strepnja. Sada bar znamo šta se desilo, kamo sreće da se ta tragedija uopšte nije desila i da je naš Dragutin živ - kaže sestra Teodora.

I. P.

#Brankov most

#Dunav

#Policija

#Telo

'