AKTUELNO

Apelacioni sud poništio je juče i vratio na ponovno odlučivanje Višem sudu u Beogradu optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za ubistvo supruge Jelene Marjanović na nasipu u Borči. Šta će biti sa optužnicom protiv njega?

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je juče rešenje o potvrđivanju dopunjene optužnice protiv Zorana Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. Aprila 2016. i naložio Višem sudu ponovno odlučivanje.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Advokat Nikola Dumnić, član Marjanovićevog tima odbrane, kaže da još nije upoznat sa nalozima rešenja, ali je sigurno da oni idu u Zoranov prilog.

- Svi dokazi koji su izvedeni u dopuni istrage išli su u Zoranovu korist - kaže za Pink advokat Dumnić.

Podseća da je tim odbrane izjavio žalbu na rešenje o potvrđivanju optužnice, koja je i usvojena, te je rešenje o potvrđivanju optužnice ukinuto, a predmet je vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

Kako pojašnjava, optužnica protiv Marjanovića i dalje postoji, ali nije potvrđena i nema uslova da se zakaže suđenje.

Očekujem da postupak protiv Zorana obustavi i da do suđenja i ne dođe. Ispravna odluka bi bila da vanpretresno veće zauzme stav da nema osnova za podizanje optužnice i da se postupak obustavi. Može da se desi da dođe do dopune istrage, jer Tužilaštvo nije postupilo po svim nalozima iz rešenja kojim je ranija optužnica vraćena na dopunu - kaže Dumnić.

Foto: TV Pink

Objašnjava da nije pribavljen izveštaj o svim mobilnim telefonima koji su se nalazili na nasipu u vreme zločina.

Mala Jana je, kaže, pre svedočenja, saslušana od strane psihologa i psihijatara i utvrđeno je da je sposobna da svedoči u smislu intelektualnog razvoja.

- Zaključeno je da njeno svedočenje ne bi bilo plod manipulacije, pa je nejasno kako je Tužilaštvo zauzelo stav da je njen iskaz nepodoban za korišćenje u postupku - kaže Dumnić. Dodaje da je upravo Tužilaštvo i odredilo veštake, najeminentnije stručnjake iz tih oblasti koji su veštačili dete, koji su utvrdili da je dete sposobno da svedoči.

Foto: TV Pink

Kaže da ne zna da li će doći do suđenja Zoranu Marjanoviću i smatra da je postupak pokrenut upravo zbog ogromnog pritiska javnosti.

- Očekivalo se da se nešto desi, a najlogičnije je da se desi Zoran. Dokaza protiv njega nema niti ih može biti, jer on naprosto nije kriv. Očekujem da u krajnjem ishodu bude oslobođen - kaže advokat.

Kako dodaje, Zoran Marjanović funkcioniše kao svaki normalan čovek, dostupan je za sve državne i nadležne organe, ne beži nikuda jer za to i nema razlog.

- Ubeđen je da će se postupak okončati pozitivno po njega jer nije kriv. Jana je, koliko sam ja upoznat, u porodici Marjanović - kaže Dumnić.

Ceo razgovor sa advokatom Nikolom Dumnićem pogledajte u nastavku:

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'