AKTUELNO

Poginula dva migranta i dete, 10 povređeno, vozač pobegao!

U nesreći kod sela Draževac koja se dogodila jutros oko 4:30 poginula su dva migranta i jedno dete, a povređeno je 10 osoba u vozilu Folksvagen "Pasat" koje se prevrnulo, a koje je nelegalno prevozilo migrante.

Foto: Telegraf

Iz Niške hitne pomoći saopšteno je da je čak šest njihovih vozila učestvovalo u pružanju pomoći, a došla je i jedna ekipa iz Aleksinca.

Vozač Folksvagena je pobegao sa mesta događaja, u toku je potraga za njim. Policija je na terenu i vrši uviđaj, a saobraćaj na ovoj deonici bio je u prekidu više od sat i po.

Foto: Telegraf

Povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru Niš. Među njima je i petoro dece, od kojih je jedno dete umrlo , rečeno je danas agenciji Beta u toj ustanovi.

Migranti zbrinuti u Kliničkom centru u teškom su ali stabilnom stanju, izjavio je nakon njihovog obilaska direktor te zdravstvene ustanove Zoran Radovanović.

Direktorka Dečije klinike Anđelka Slavković kazala je da se na toj klinici sada nalazi petoro dece, od kojih troje na intenzivnoj nezi.

Foto: Telegraf

Samo jedan od putnika zna engleski pa je komunikacija otežana. Oni ne mogu da odrede da li je čovek koji ih je vozio iz Bugarske ili iz Srbije. Prema rečima prevoženih migranata, vozač je bio pod dejstvom alkohola, a oni su ga molili da uspori vožnju.

Kako nezvanično saznajemo, kombi sa migrantima primećen je na naplatnoj stanici "Nais". Vozač je, u želji da pobegne, dodao gas i pet kilometara dalje sleteo sa puta.

S.A.

#Aleksinac

#Auto-put

#Migranti

#Nesreća

#Smrt

'