AKTUELNO

Majka i ćerka Radovanka (60) i Ivana Popović iz Sjenice (41), koje su izvršile samoubistvo u kući u kojoj su živele, ostavile su opšroštajno pismo u kojem su navele da su ljute na članove svoje familije ali i komšije i da će ih sve stići njihova kletva. Slične poruke ispisane su i na zidovima sobe.

Komšije sa kojima smo razgovarali kažu da su majka i ćerka bile psihički bolesne al ii da su odbijale pomoć i da nisu želele da razgovaraju sa njima.

- Radovanka je bila udata za nekog čoveka iz Podgorice a pored Ivane imala još sina ali je on preminuo pre godinu dana. Od tada se, kažu komšije, Radovankino i Ivanino ponašanje drastično promenilo. Još više su se zatvorile i usamile - kaže komšinica za Informer.

Direktor Centra za socijalni rad u Sjenici Novak Dumić rekao je da su Radovanka i Ivana odbile stan koji im je ova institucija ponudila i da su odbijale i druge vrste pomoći. Povremeno su uzimle obroke iz narodne kuhinje.

- Bile su paranoične i optuživale su svoje rođake da su im neprijatelji i da im žele zlo. Ti rođaci su pokušavali da im pomognu ali su one to odbijale - kaže Dumić.

#Majka

#Samoubistvo

#Sjenica

#ćerka

'