AKTUELNO

Policija u Vranju uhapsila je Vladicu Petrovića (33) iz okoline Vladičinog Hana, zbog sumnje da je krajem jula 2017. godine ubio svog šuraka Predraga Perića (47) iz Surdulice, piše Blic

Nakon više od godinu dana straha u selu Žitorađe, u kojem su nakon svirepog ubistva privatnog preduzetnika Predraga Perića, meštani mislili da ga je ispred kuće u “gluvo doba” sačekao i likvidirao profesionalni ubica, ovaj zločin je rasvetljen, a osumnjičen je Perićev zet Vladica Petrović. Kako je saopštio MUP, Petrović je osumnjičen da je 23. jula 2017. pištoljem ubio Perića.

Podsetimo, zločin se dogodio u selu Žitorađa, kada je ispred Tehničkog pregleda “Perić Trade”, objektu u kojem je Perić živeo sam i obavljao poslove tehničkog pregleda, pronađeno njegovo beživotno telo u lokvi krvi. Ubica ga je sačekao u ranim jutarnjim satima ispred poslovnog objekta i u njega ispalio hitac iz pištolja. Kada je smrtno pogođeni biznismen pao na beton, “overio” ga je još jednim hicem. Preduzetnik je pronađen mrtav ujutru pored svog automobila, na tridesetak metara od magistralnog puta Vladičin Han - Surdulica.

- Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu, biće priveden tužilaštvu - saopštio je MUP.

Kako nezvanično saznaje Blic, Vladica se zabavljao sa sestrom ubijenog Predraga, a ispituje se da li je motiv za počinjeno krivično delo novac.

- Predrag Perić je svojevremeno u više navrata pozajmljivao velike sume novca svojoj sestri i Vladici, a ponajviše njemu. Ispituje se da li je motiv razlog što novac oni nisu imali da mu vrate - kaže izvor ovog medija.

Zagrljen i nasmejan sa sestrom ubijenog

Sudeći po Fejsbuk profilima Vladice i sestre ubijenog, kako piše ovaj list, njih dvoje su bili u braku. Oboma su na profilima fotografije gde su zagrljeni i nasmejani, a koje su potavljene nekoliko meseci nakon zločina, a devojka ima i fotografiju prstena, pa nije isključeno da se udala za Vladicu. Sudeći po njenom profilu, pre nepunih mesec dana “baškarila” se na crnogorskom primorju.

Istraga će pokazati da li je Perićeva sestra znala da je njen izabranik ubio njenog brata ili ne. Inače, osumnjičeni Vladica Petrović odranije je poznat policiji i ima pozamašan dosije zbog više teških krađa.

Ispred poslovnog objekta u Žitorađi kod Surdulice mrtvog Predraga Perića u lokvi krvi pronašao je muškarac koji je sutradan došao da proveri ispravost svog putničkog vozila. Stanovnici Žitorađe ispričali su nakon zločina za “Blic” da se kobne večeri biznismen provodio sa društvom u kafiću u Vladičinom Hanu. Ispred poslovnog objekta, gde ga je čekao hladnokrvni ubica, stigao je u nedelju oko četiri sata ujutro. Ubijeni je iza sebe ostavio brata i bolesnu majku u Surdulici.

U razgovoru sa meštanima Žitorađe nakon zločina mišljenja su bila podeljena o pokojnom preduzetniku, koji je stanovao i radio u svom poslovnom objektu. Mnogi ga hvale i kude i tvrde da je živeo na visokoj nozi i družio se uglavnom sa ekonomski jakim ljudima. Navodno je voleo buran, raskalašan život, kafane i žene. Navodno je pozajmljivao i dugovao pare poznanicima.

- O pokojnicima, naravno, sve najlepše, ali je činjenica da je Peđa imao buran život. Navikao je na velike pare. U dva navrata se ženio, ali nije imao decu. Jedna supruga bila je iz Vranja, a druga iz Vladičinog Hana. Sa ženom iz hanskog naselja Rosulja ženio se i razvodio dvadesetak puta. Nekima je ostao dužan velike pare. Sa mojim poznanikom, kome je navodno dugovao 20.000 evra, dugo je bio na sudu - rekao je nakon zločina za Blic meštanin Žitorade, koji nije želeo da mu se objavi ime.

#Rešenje

#Ubistvo

#Vranje

'