AKTUELNO

Tragedija kakvu selo ne pamti.

Ruski tinejdžer Pavel Matvejev (15) iz sela Mogošino u regionu Tomsk, odrubio je sebi glavu motornom testerom. Policajci sumnjaju da je mališan pre strašnog čina igrao kompjutersku igricu u kojoj je izgubio, pa je besan dohvatio testeru i oduzeo sebi život.

Prema navodima istražitelja Viktora Timejeva, dečak je bio opsednut video-igricama, koje je svakodnevno igrao na kompjuteru.

- Pavelovi rođaci i komšije su nam rekli da je on provodio sate za računarom. Igrao je igrice, među kojima su brojne bile nasilne. U utorak je dečak takođe igrao igricu, u kojoj je izgubio. Besan je ustao od stola i otišao u dvorište iza kuće. Tamo je pronašao motornu testeru koju je startovao i njome odrubio sebi glavu. Odmah je pao mrtav - rekao je Timejev.

On je dodao da je majka dečaka pronašla Pavelovo telo u dvorištu, nakon čega joj je pozlilo.

- Dečakove komšije su čule zapomaganje njegove majke i odmah su potrčale da vide o čemu se radi. Kad su ugledali telo dečaka u lokvi krvi, sa odrubljenom glavom, zanemeli su od užasa. Ubrzo su stigle policija i hitna pomoć. Lekarima su bili potrebni sati da smire majku - naveo je istražitelj.

Policija, međutim, nije objavila koju je tačno igricu dečak igrao pre nego što se ubio. Mediji pišu da nije isključeno da je u pitanju jedan od internet izazova, poput "plavog kita" ili igrice "momo", zbog koje se deca masovno ubijaju. U takvim igrama, administratori postavljaju deci 50 zadataka, koje moraju da ispune - od izgladnjivanja do samoubistva.

Prema podacima Ruskog istražnog komiteta, čak 130 tinejdžera ubilo se između novembra 2015. i aprila 2016. zbog takvih bolesnih igara.

Komšije porodice navele su da se Pavel promenio otkad je postao navučen na igrice.

- Nije ustajao od kompjutera. Sate je provodio igrajući te grozne igrice. Ranije je bio veselo i otvoreno dete, ali se u poslednje vreme povukao i postao čudan. To je zbog igrica. One su ga ubile - rekla je jedna komšinica.

#Dečak

#Smrt

'