AKTUELNO

Grupa od 13 navijača fudbalskog kluba Hajduk iz Splita, koja je osudjena u Beogradu zbog nasilničkog ponašanja, puštena je danas iz zatvora i proterana iz Srbije.

Navijači Hajduka odslužili su kaznu od 15 dana zatvora zbog nasilničkog ponašanja i kršenja javnog reda na benzinskoj pumpi u Vrčinu, na proputovanju u Bugarsku gde su išli na utakmicu Hajduka i Slavije u Sofiji.

Kako je prenela Hina, posle izlaska iz zatvora navijači su deportovani u Hrvatsku jer ih je prekršajni sud osudio i na proterivanje iz Srbije na godinu dana.

Ostalih 13 uhapšenih beogradsko pravosudje teretilo je po kaznenom zakonu, ali su se oni nagodili, priznali krivicu za kradju i dobili uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, uz proterivanje iz Srbije na dve godine.

Incident se dogodio početkom avgusta kada se 400 navijača Hajduka zaustavilo na benzinskoj pumpi.

Oni su krali robu i ispisivali navijačke grafite i ustaške simbole. Tada niko nije priveden, a navijači su nastavili preko Niša do Sofije, gde su išli na revanš utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Po povratku u Srbiju policija ih je presrela i privela je 32 navijača. Petoricu su pustili odmah, a tokom postupka još jednog maloletnog navijača.

#Hrvatska

#Navijači

'