AKTUELNO

Ubijeni Elek, preme nezvaničnim informacijama, imao je debeo dosije i uglavom je hapšen zbog razbojništva. Poslednji put je uhapšen 2007. godine, a potom je osuđen.

Marko Elek (31) koji je ubijen juče rano ujutru u Bulevaru Oslobođenja u naselju Banjica u Beogradu od ranije je dobro poznat policiji. Kako saznaju mediji, Elek je imao debeo dosije i uglavnom je hapšen zbog razbojništva.

Elek je likvidiran juče metkom u glavu na dečjem igralištu na Banjici. Policiji je u 5.45 ujutru prijavljeno da se na igralištu nalazi telo, a kada je Hitna pomoć stigla na lice mesta mogla je samo da konstatuje njegovu smrt.

Kraj Eleka pronađena je i čaura, ali ne i oružje kojim je ubijen.

Ubijeni Elek, preme nezvaničnim informacijama, imao je debeo dosije i uglavom je hapšen zbog razbojništva. Poslednji put je uhapšen 2007. godine, a potom je osuđen.

Tada je priveden zbog sumnje da je bio vođa kriminalne grupe koja je pljačkala kladionice, apoteke i kafane.

Na teret mu se stavljalo da je, sa fantomkom na glavi, uz pretnju pištoljem utrčao u kladionicu u Ulici partizanske avijacije, uperio pištolj u radnika i oteo oko 108.000 dinara. On i njegova grupa su, kako se tada sumnjalo, na isti način opljačkali još osam objekata - naveo je izvor.

U trenutku kad je uhapšen 2007. godine Elek je na slobodi bio tek dva meseca.

Prethodno je bio u pritvoru Centralnog zatvora zbog više oružanih pljački, zbog kojih je bio osuđen na tri godine zatvora.

UBISTVO

Telo Marka Eleka pronašli su slučajni prolaznici 15. avgusta oko šest ujutru u parku između zgrada, na dečijem igralištu. Kako se saznaje Eleku je ubica ispalio jedan metak u glavu.

Telo muškarca bilo je u lokvi krvi.

Inspektori su juče nekoliko sati na licu mesta prikupljali dokaze i tragove koji bi mogli da dovedu do ubice.

ČULI PUCANJ

Stanar zgrade ispred koje je Elek pronađen mrtav kaže da je oko tri sata posle ponoći čuo pucanj.

- Učinilo mi se da sam čuo, ali nisam reagovao, nisam izašao niti video šta se dogodilo. Tek je ujutru neko od komšija, koji je verovatno krenuo na posao, zatekao stravičan prizor u parku. Sreća u nesreći je da se to dogodilo u vreme kad u parku nije bilo dece jer se inače puno mališana igra baš na mestu na kom se dogodio zločin - priča jedan od stanara.

Prema rečima komšija, u poslednje vreme taj kraj bio je miran, ali su se u njemu ranije okupljali narkomani i nasilnici, a ubijeni mladić im, kako kažu, nije poznat.

- Ne znam da li je živeo u kraju ili je možda bio kod nekoga. Nisam ga ranije viđao - kaže stanar solitera.

Pročitajte još: UŽASAN PRIZOR U BEOGRADU: Pronađeno telo muškarca u lokvi krvi!

#Banjica

#Ubistvo

'