AKTUELNO

Privođenja mogućih umešanih u ubistvo sinoć su se nastavila.

Novosadska policija uhapsila je Stevana Josića zvanog Sima Strahota (34), osumnjičenog da je ubio Dragana Jovanovića zvanog Gidra (26), osuđivanog kriminalca i vođu navijača Vojvodine, i Darija Roklicera (29), bivšeg boksera.

Oni su ubijeni u tuči koja je, kako saznaju mediji, počela u lokalu "Moja kafanica" u Novom Sadu u sredu oko četiri sati ujutru, a završila se ispred kafane, gde su Gidra i Roklicer nasmrt prebijeni, najverovatnije štanglama.

Prizor koji su napadači ostavili bio je stravičan, a kako saznaju beogradski mediji, lica ubijenih bila su potpuno plava, imali su i povrede po celom telu, a njih dvojica preminuli su na mestu.

Dragan Jovanović Gidra:

Foto: Printscreen Facebook

Gidra se ranije iste večeri provodio u obližnjem lokalu, gde se ponašao bahato, a bio je u društvu jedne devojke i muškarca.

- Bio je bahat i glasan, urlao je po lokalu i diktirao muziku - navodi izvor.

Foto: Tanjug

Iz lokala je, prema rečima izvora, pijan dozivao prijatelje da mu se pridruže govoreći kako ide "naša muzika".

Kako kaže izvor, iako korpulentan momak, on nije delovao spremno za tuču, jer je još patio od posledica ranjavanja, šepao je, bio je poguren, a iz ruke mu je virila metalna šipka.

Štaviše, pristalice frakcije navijačke grupe "Firma" pod nazivom "G3", koju je vodio ubijeni Jovanović, poslednjih dana kače fotografije Jovanovića koje pokazuju njegovo stanje.

Brzom i efikasnom akcijom pripadnika MUP-a u Novom Sadu u sredu oko 15 časova uhapšen je Josić, koji je inače pripadnik obezbeđenja "Moje kafanice", a momak poznat kao Sima Strahota ranije je hapšen za tuče i nasilnička ponašanja.

I. P.

#Hapšenje

#Navijači

#Novi Sad

#Policija

#Ubistvo

'