AKTUELNO

Šesnaestogodišnji E. D. (16) koji se utopio juče u Dunavu kod Beočina, prema pisanju Blica, kupao se sa drugarima u reci bliže desnoj obali nizvodno od Beočina ka Novom Sadu na potezu Stara plaža koja je jedno od omiljenih kupališta meštana.

Prema rečima očevidaca, a kako prenosi ovaj list, dečak je znao da pliva, ali je izgleda precenio svoje mogućnosti zato što je na tom potezu Dunav jako brz, a dno je izuzetno neravno i puno rupa.

- Bilo je tu puno dece i odjednom su se svi uskomešali i počeli da viču. Kada sam prišao, video sam da je nekoliko njih potrčalo i skočilo u vodu. Pomislio sam da se možda neko davi, ali nisam video nikoga. Posle su mi rekli da je nesrećni dečak plivao, zatim zaronio i više se nije pojavio. Prijatelji su počeli da ga dozivaju i pokušali su da ga spase. Čujem da je jedan čak uspeo da ga uhvati za ruku, ali mu je izmakao - priča nam jedan od očevidaca nemilog događaja.

Stric nesrećnog mladića, navodi ovaj list, Musa D. odmah je sa rodbinom došao na obalu Dunava u nadi da će svog nećaka videti živog.

- Još ne verujem šta se desilo. Ne znam šta da kažem njegovom ocu. On je otišao da radi u Nemačku i sada je došao po Estrafa i njegova tri brata da ih vodi tamo pošto ih je majka napustila još dok su bili mali. Strašno je ovo što se desilo - rekao je skrušeno stric utopljenog mladića.

Policija je odmah po prijavi izašla na teren sa ekipom Hitne pomoći, ali nažalost mogli su samo da uzmu izjave svedoka i pozovu ronilačke jedinice kako bi im pomogli u pretrazi terena. Ronioci su kasno sinoć izvukli telo za koje se pretpostavlja da je nesrećni mladić.

#Dečak

#Reka

#Udaviti se

'