AKTUELNO

Kada je Hitna pomoć došla bilo je prekasno i mališanu nije bilo pomoći.

Kertis Kolman III (8) iz Indijane preminuo je nakon što je našao očev kristal-met u kuhinji na tanjiru i pojeo ga za doručak, misleći da je hrana. Dete je u sebi imalo 180 puta veću dozu droge od smrtonosne.

Prema navodima američkih medija, Kertis je 21. juna, čim je ustao iz kreveta, došao do oca i rekao mu da je gladan.

Otac, koji je već ležao u zatvoru zbog dilovanja droge, krađa i seksualnih napada, poslao ga je u kuhinju da uzme žitarice. Međutim, dečak je u kuhinji zatekao tanjir sa kristal-metom i, misleći da je to hrana, uzeo da jede.

Ubrzo nakon toga mališanu se slošilo, a njegov otac, umesto hitne pomoći, pozvao je prijateljicu da dođe i pomogne.

Kad je žena došla i videla o čemu se radi, htela je da pozove hitnu pomoć i policiju, međutim, dečakov otac je izvadio pušku i zapretio joj da će ubiti i nju i mališana i sebe.

Monstrum bez griže savesti

Mališanov otac Kertis Gilbert Kolman nije pokazao ni trunku griže savesti zbog onoga šta se dogodilo njegovom sinu. Bitno mu je samo da ne bude u zatvoru. - Tražio je da ga puste na slobodu, da živi kod roditelja do 4. decembra, kad mu počinje suđenje - pišu američki mediji.

- Ne vraćam se u zatvor - vikao je otac, prema rečima njegove prijateljice.

Mali Kertis je u međuvremenu imao napad, tresao se i išla mu je bela pena na usta. Otac ga je tek kasnije odneo kod svojih roditelja, koji su pozvali lekare, ali je već bilo kasno. Dečak je umro pre nego što je hitna pomoć došla.

Toksikološka analiza tela malog Kertisa završena je pre dva dana, a pokazala je da je dete imalo u sebi neverovatnu količinu droge.

- Uzeo je 180 puta veću dozu kristal-meta od smrtonosne. Strahovito. Umro je u velikim mukama - naveli su patolozi.

Traže 50 godina

Dečakov otac je uhapšen i juče optužen za zanemarivanje deteta i pretnju oružjem.

- Svako ko je roditelj bio bi uznemiren zbog onoga šta se desilo. Sa Kertisom Gilbertom Kolmanom to nije slučaj - rekao je detektiv Tom Barker, koji je priveo dečakovog oca.

Ukoliko bude osuđen, Kertis stariji će dobiti između 20 i 40 godina zatvora. Međutim, tužilaštvo kaže da će tražiti više jer je slučaj naročito svirep.

- Maksimalno možemo da tražimo 50 godina. To bi bilo lepo - naveo je zamenik javnog tužioca okruga Džekson Džefri Čelfant.

#Dečak

#Smrt

#Trovanje

'