AKTUELNO

Nož kojim je ubistvo počinjeno pronađen je zariven u polni organ nesrećne žene.

U okružnom sudu u Prijedoru u ponedeljak je iz početka počelo suđenje Aliji Hrustiću (59), optuženom za ubistvo svoje bivše supruge Azre Hrustić i njenog ljubavnika Envera Halilagića, koje je zatekao u krevetu i ubio ih sa preko 50 udaraca nožem i sekirom.

Glavni pretres u ovom predmetu započet je u januaru, ali je u ponedeljak krenuo iz početka jer je između nastavka suđenja proteklo više od 30 dana, što je zakonski rok za nastavak suđenja.

Predsednica sudskog veća Mirjana Miodragović Basrak pojasnila je da je suđenje ponovljeno zbog nedolaska branioca optuženog, advokata Jevte Jankovića, na ročište koje je bilo zakazano za 29. jul.

I pored toga što je advokat tvrdio da nije kriv za to, te što je na vreme obrazložio svoj nedolazak, sud ga je novčano kaznio sa 3.000 KM.

- Naveo sam da neću doći zbog grubih zloupotreba u ovom procesu, a tražio sam i izuzeđe tužioca Ljube Macanovića. Zloupotrebe se ogledaju u samo kvalifikaciji krivičnog dela, jer se iz dokaza tužilaštvo vidi da se ovde ne može raditi o teškom ubistvu, već o ubistvu na mah - istakao je Janković.

On pojašnjava da je iz dokaza jasno da je optuženi 55 puta nožem i sekirom udario bivšu suprugu i njenog ljubavnika, i to nakon što ih je zatekao u krevetu. To, kako tvrdi, ukazuje na to da je optuženi bio veoma razdražen.

- On se nakon zločina pokušao ubiti, tako što se obesio, ali ga je spasao njegov sin. Nakon toga se sam predao policiji. To jasno ukazuje na to da se tu ne radi o planiranom zločinu - rekao je Janković.

Zločin je počinjen 27. maja prošle godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. U optužnici se navodi da je Hrustić do kuće došao da potraži svog maloletnog sina.

- Kada je u dvorištu primetio auto Envera Halilagića, iz svog auta je uzeo sekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao i udarao dok ih nije usmrtio - navodi se u optužnici.

Nož kojim je ubistvo počinjeno pronađen je zariven u polni organ Hrustićeve bivše supruge.

Oštrija kazna

Na nastavku suđenja u ponedeljak je ispitana Jasima Topalović, majka ubijene Azre Hrustić, koja je zatražila da se optuženi što oštrije kazni. - Želela bi da se on osudi na najveću moguću kaznu. Glava za glavu - rekla je Topalovićeva.

#Ljubavnik

#Ubistvo

#Žena

'