AKTUELNO

Ništa nije slutilo na zločin...

Hici iz pištolja, potom dolazak Hitne pomoći i policije, u petak naveče oko 22,00 časa, uznemirili su stanare zgrade broj 32 u u Ulici Braće Dirak u širem centru Jagodine.

Ubrzo se po zgradi proširila vest da je komšija Novak Mijović (52) iz pištolja ubio svoju suprugu Vesnu Mijović (46). Po svemu sudeći targediji je kumovao alkohol jer u zgradi svi tvrde da je Novak voleo da popije.

- Ubistvu je prehodila porodična svađa supružnika Mijović. Da bi zaštitio majku umešao se jedan od njihovih sinova prisutan u tom trenutku. Novak je tada potegao pištolj i prislonio ga sinu na čelo. Došlo je do guranja i u jednom ternutku pištolj je opalio prema Vesni. Pogođena hicem iz pištolja Vesna se srušila u lokvi krvi. Tog trenutka akteri sukoba su zastali. Novak se zbunjeno osvrnuo kao da je iznenada shvatio šta se desilo a potom, pre nego što je iko mogao da ga spreči prislonio sebi pištolj na glavu i opalio - kaže izvor blizak istrazi.

Novak je bio je zaposlen u Pošti Srbije kao šef ispostave u selu kraj Jagodine. Vesna je takođe radila u Pošti kao spremačica. U Jagodinu su se doselili pre nekoliko godina sa Kosova i Metohije, prema kazivanju komšija iz okoline Đakovice. Izbegli su teror i u Jagodini iznajmili stan u kome su podigli četvoro dece, dva sina i dve kćeri. Sa svoje dve plate uspeli su da ih podignu i iškoluju. Bilo je u njihovom stanu i radosti i veselja, a sada se iznenada dogodila tragedija. Veruje se da je svemu kumovao alkohol.

- Svi znaju u zgradi da je Novak voleo da popije, ali nikoga nije uznemiravao. Čula se povremeno galama iz njihovog stana, ali to je nekada bilo i u veselju. Bili su porodični ljudi, posebno Vesna koja se posvetila deci. Imaju četvoro zlatne dece. Skoro su imali radost i veselje zbog rođenja unuka. Vesna je bila presrećna. Novak i Vesna su živeli u stanu sa čerkom i sinom dok je preostalo dvoje dece, ćerka udata, a sin na studijama. Niko nije slutio tragediju koja se dogodila iznenada - priča komšinica Dušanka.

- Većina komšija na ulazu 32 izbegava da govori o tragediji. Tvrde da te večeri nisu bili u stanu ili da su čuli pucnje i buku ali da su verovali da to deca bacaju petarde. Za ubistvo i samoubistvo u stanu komšija saznali su kada je nastala buka dolsakom Hitne pomoći i policije.

U Višem javnom tužilaštvu potvrdili su da se kod Mijovića dogodila tragedija i dali su nalog za obdukciju. Potvrđeno je da je Novak posedovao pištolj uz dozvolu. Policija u međuvremenu po nalogu tužioca na osnovu tragova sa uviđaja i iskaza očevidaca utvrđuje detalje teške nesreće u stanu Mijovića.

Članovi porodice Mijović i rođaci ne žele da govore o nesreći koja ih je snašla. Pogođeni tragedijom, kažu, žele samo mir da se oproste od najmilijih.

#Ubistvo

'