AKTUELNO

Navijači fudbalskog kluba 'Hajduk' iz Splita uzeli su prethodne noći veću količinu pića i robe iz prodavnice na benzinskoj stanici "Mol" u Vrčinu i otišli ne plativši.

Policija je identifikovala i uhapsila 28 državljana Republike Hrvatske, članova grupe Torcide iz Splita. U pitanju su huligani koji su prethodne noći napravili haos na benzinskoj stanici "Mol" na autoputu Beograd-Niš kod Vrčina.

Navijači su tada pokrali veliki broj artikala sa pumpe, alkoholna pića i drugu robu, a zatim su iscrtavali ustaške simbole na zidovima benzinske stanice i po asfaltu.

Policija je u jutarnjim satima na naplatnoj stanici "Nais" zaustavila vozila i autobuse u kojima su bili hrvatski huligani, navijači fudbalskog kluba "Hajduk" iz Splita. Oni su se vraćali iz Bugarske gde je njihov klub igrao međunarodnu fudbalsku utakmicu.

Počinioci nereda su identifikovani i svi oni su privedeni u policijsku stanicu.

U toku je saslušanje i razmatra se šta će im se staviti na teret: da li samo narušavanje javnog reda i mira ili još neka krivična dela. Odluku i ovome doneće prekršajni sud i tužilaštvo.

Pošto su strani državljani, vodiće se skraćeni postupak.

Pročitajte još: KRVOPROLIĆE NA MILJAKOVCU: Upucan muškarac

M. Mijatović

#Hapšenje

#Hrvatska

#Navijači

'