AKTUELNO

Teška životna priča nekadašnjeg bračnog para.

Najlepši beogradski par, Natalija Mihić i Dragoslav Miša Ognjanović, venčao se 2007. godine. Ona je tada bila mis "Plejboja", a on i te kako poznat i popularan beogradski advokat. Dve godine nakon venčanja, par se ostvario u ulozi roditelja, a onda je stigla tužna vest.

Naime, 14 meseci nakon rođenja sina utvrđeno je da pati od disharmoničnog razvoja sa elementima autizma. Mišin i Natačijin brak tada ulazi u krizu, završenu razvodom 2010. godine. Tom prilikom, on je izašao iz zajedničkog stana.

- Narednih meseci nijednom nas nije pitao kako nam je, od čega živimo. Uoči Božića 2011. poručio je da izađemo iz stana. Na Badnji dan je poslao dvojicu svojih klijenata u stan. Pretili su nam da izađemo... I jesmo. Smucali smo se pola godine. Onda sam uspela da Mišu nagovorim da nas pusti u stan - pričala je ona svojevremeno o tom teškom trenutku.

Foto: Facebook

S druge strane, zdravstveno stanje mališana postajalo je sve gore. Pored autizma, konstatovano je i nekoliko novih dijagnoza.

- Počeo je da pokazuje znake agresije i autoagresije. Lekari su govorili da moj sin nikada neće pričati, da neće moći da razvije grubu motoriku i da će teško kontrolisati impulse u ponašanju. Ali uz pomoć stručnjaka podigla sam dečaka koji priča, ide na plivanje, engleski. Ipak, bolest je takva da ima vidljive praznine u socijalno-emocionalnom razvoju - rekla je Natalija, koja je i dalje zakonitog supruga krivila da im je okrenuo leđa.

- Tri godine Miša nije dolazio da obiđe sina. Nije nam dao ni dinara, dete nije imalo zdravstvenu knjižicu. Prodala sam sve da bih nas izdržavala - tvrdila je ona.

Zahtev za razvod podnela je 2014. godine, a brak je okončan presudom kojom se Ognjanović obavezuje da plaća alimentaciju i troškove lečenja sina. Dozvoljeno mu je da ga viđa dvaput nedeljno na po dva sata, a zbog bolesti isključivo u prisustvu majke. Posle šest meseci majka bi, prema presudi, postepeno trebalo da se isključuje kako bi otac i sin ostvarili samostalan odnos.

Foto: Tanjug

Natalija tvrdi da je odmah po presudi Miši predložila da dete viđa kad god poželi, ali da ju je iznenadila njegova reakcija.

- Od 70 sati koliko je od septembra do januara 2015. prema presudi trebalo da provede sa detetom, Miša je s njim bio 18. Poslednji put u martu prošle godine. Uprkos tome je od suda zatražio da uzima sina i s njim samostalno provodi vreme - kazala je Natalija.

Sud koji je odlučivao po tužbi Ognjanovića doneo je rešenje o njegovom psihijatrijskom veštačenju, na koje se nije odazvao, pa je sud odbacio tužbu. Na njegovu žalbu, zakazano je novo veštačenje. Veštačenjem je preporučeno da otac i sin mogu da se viđaju samostalno, ali Natalija oštro osporava nalaz navodeći da ga je radila komisija na čelu sa dr Slavicom Đukić Dejanović, direktorkom psihijatrijske klinike "Laza Lazarević" - starom partijskom drugaricom Ognjanovića iz SPS.

Natalija je rekla da je čak i u ovom nalazu bilo jasno da je "đavolji advokat" više govorio o konfliktu sa bivšom suprugom nego o odnosu sa sinom.

- U razgovoru sa doktorkama je vređao moje roditelje i mene - izjavila je ona.

Ona tvrdi da je njen sin izuzetno loše reagovao na veštačenje, da se od tada osamljuje, ima noćne more i burne reakcije.

- Najgore je što se na pomen oca samopovređuje udarajući glavom o zid i pod. Išla sam kod dečjeg psihijatra i trenutna dijagnoza je poremećaj prilagođavanja na akutni stres - rekla je ona u iskrenoj ispovesti.

Povodom optužbi tadašnje supruge, Miša je svojevremeno izjavio:

Ne želim da pričam o svom privatnom životu. Vi pišite šta hoćete, pa ćemo posle videti.

Ona je svakako bila uverena da će, uprkos tome što je njen suprug uticajni advokat, srpsko pravosuđe doneti odluku u interesu deteta.

- Tražim samo da viđanjima mog sina i njegovog oca prisustvuje stručna osoba dok se dovoljno ne upoznaju i dok ga ne prihvati kao oca - rekla je tada Natalija.

U pucnjavi koja se dogodila u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu večeras, 28. jula oko 20 sati, život je izgubio poznati advokat Dragoslav Miša Ognjanović, suprug Sanje Papić. Kako nezvanično saznajemo, u sačekuši je ranjen i njegov sin Petar Ognjanović, koji je upucan u šaku.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

#Brak

#Ubistvo

'