AKTUELNO

Još nije jasno kako je došlo do nesreće.

Žolt Šoltiš (29) iz Srbobrana, koji je bio teško povređen u saobraćajnoj nesreći 9. decembra na putu Srbobran-Novi Sad, kod Siriga, posle nekoliko dana preminuo je u Urgentnom centru u Novom Sadu, uprkos borbi lekara. Njegova supruga Andrea (26) preminula je na mestu.

Žolt je sahranjen 16. decembra na Katoličkom groblju u Srbobranu, a njegova supruga Andrea 12. decembra na groblju u rodnom Temerinu.

Foto: Facebook

Nesreća se na pomenutom putu dogodila kada je "ford fokus", kojim je upravljao Žolt, vozeći suprugu u Novi Sad na posao u novosadsku OŠ "Jožef Atila", gde je radila kao učiteljica, iz zasad neutvrđenih razloga sleteo s puta na krivini između Srbobrana i Siriga, a potom udario u mostić preko kanala za odvodnjavanje.

Pretpostavka je da se automobil prevrtao, a zatim udario u prepreku i zabio se u beton. Od siline udara, Andrea je, navodno ispala iz kola, a medicinska ekipa hitne pomoći koja je brzo stigla, nažalost, mogla je samo da konstatuje smrt.

Sa teškim povredama, Žolt se nalazio u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra, gde su se lekari borili za njegov život.

Andrea i Žolt su iza sebe ostavili sina od godinu i po dana.

I. P.

#Hitna pomoć

#Novi Sad

#Poginuli

#Saobraćajna nesreća

#Sudar

'