AKTUELNO

Juče je podignuta nova optužnica, koja je dopunjena svedočenjem Zoranove i Jelenine ćerke.

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče novu optužnicu protiv Zorana Marjanovića, kojom ga tereti da je ubio suprugu Jelenu Krsmanović. Marjanović je ponovo optužen za teško ubistvo, ali je u optužnici ovog puta i svedočenje Zoranove i Jelenine ćerke.

Prema saznanjima, optužnica koja je juče stigla u Viši sud u Beogradu dopunjena je iskazom male Jane, koji je devojčica dala prošle nedelje. Takođe, prikupljeni su novi dokazi koji su potvrdili sumnje tužilaštva i policije da je Marjanović ubio svoju suprugu 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki.

Foto: Pink

Kako stoji u optužnici, Marjanović se sada sa pokojnom suprugom i tada petogodišnjom ćerkom Janom 2. aprila 2016. oko 17 sati dovezao na nasip u Borči, nakon čega je Jelena otišla da trči nasipom, dok je on ostao sa detetom.

U optužnici piše da je „iskoristivši Jelenino poverenje, Zoran nju namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu“.

- Kada su se spustili do kanala, Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom. Tada je izgubila patiku i mobilni telefon, kao i gumicu kojom je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smrti, Jelena je udahnula vodu iz kanala – navodi se dalje u optužnici.

Hoće li optužnica biti potvrđena znaće se u narednim danima. U sledećim koracima, Viši sud optužnicu dostavlja Marjanovićevim advokatima. Potom sledi njihov odgovor i na kraju odlučuje sud.

Foto: Printscreen Facebook/Pixabay

Prethodna optužnica protiv Zorana Marjanovića podignuta je 9. februara ove godine , međutim, nju je Viši sud 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, a među njima i da sasluša maloletnu ćerku Marjanovića.

Ova devojčica ispitana je prošle nedelje, a kako je kazala, sve vreme je bila sa ocem na nasipu u trenutku nestanka njene mame.

Ukoliko sud potvrdi optužnicu, od jeseni se može očekivati i početak suđenja Zoranu Marjanoviću za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Pročitajte još: PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA!

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#optužnica

'