AKTUELNO

Nije ništa iznenađujuće što je Zoranu Marjanović, suprugu ubijene pevačice Jelene Krsmanović, koji je osumnjičen za njeno ubistvo, produžen pritvor, ali da će konačnu reč dati Apelacioni sud, rekao je za Pink advokat Nebojša Milosavljević.

Milosavljević očekuje da će branioci Marjanovića najverovatnije uložiti žalbu, tako da ćemo, kako je rekao, za par dana znati da li će Marjanović biti slobodan ili će i dalje čekati optužnicu u pritvoru.

Borko Kašanski, novinar Srpskog telegrafa, rekao je da informacije koje ima taj list su proverene i pouzdane, kao i da je iskopano nekoliko stvari koje su poslate na analizu. On ističe da će se analizom DNK tek utvrditi da li je nekim od tih predmeta ubijena Jelena.

- S obzirom na to da su predmeti pronađeni vrlo blizu na nasipu, koji sada neki spore da je tu izvršeno ubistvo, ali i dalje važi teorija da je ubijena na nasipu, realno bi to moglo da bude neka karika koja nedostaje - rekao je Kašanski.

Aleksandar Crnomarković, novinar Informera, ističe da u slučaju pritvora Zorana Marjanovića nema mnogo toga novog.

- Po pitanju produžavanja pritvora stvar je jasna i nije mi najjasnije zbog čega se podigla tolika pompa - navodi Crnomarković i dodaje da mu je žao što je mala Jana, ćerka Zorana i pokojne Jelena, izlagala jednoj psihičkoj torturi da se vraća na ceo taj tragični događaj.

- Koliko uopšte može da bude objektivno svedočenje tog malog deteta. Krenule su te žalbe odbrane, što je sasvim i normalno, zbog čega je Zoran Marjanović toliko u pritvoru. Naravno da se sada podigla još veća pompa oko iskaza Jane. To što je mala Jana dala iskaz, apsolutno nema nikakve veze sa pritvorom Zorana Marjanović, zato što mu pritvor nije određen po iskazu Jane u kojem ga optužila, pa da bude poništen njenim novim iskazom. Pritvor mu je produžavan od početka zbog uznemiravanja javnosti, zbog toga jer je u pitanju teško krivično delo - rekao je Crnomarković.

Nikola Nedeljković, urednik hronike Večernjih novosti, smatra da prema transkriptima iz iskaza male Jane, njeno saslušanje ide na ruku Zoranu Marjanoviću i njegovim braniocima, ali to ne može da utiče na ukidanje pritvora.

- Mi imamo informaciju koju smo danas pustili da će optužnica protiv Zorana biti podignuta do kraja nedelje. I u tom slučaju proces bi trebao da počne negde na jesen, verovatno septembar - oktobar. Po svemu sudeći, zbog svega što se dešavalo oko ovog slučajeva, male su šanse da ga neki od sudija puste iz pritvora do početka suđenja - ističe Nedeljković.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'