AKTUELNO

Advokat Stefana Jokića, rekao je za NOVO JUTRO da je sada na potezu Više javno tužilaštvo i da li će skupiti hrabrosti, da li će podići optužnicu ili ne. Kako je rekao, realna i jedina zakonita i prava odluka je da se odbaci optužnica.

- Juče je apelacioni Sud ukinuo rešenje o produženju pritvora po prethodnoj žalbi odbrane Zorana Marjanovića. To znači da ne postoji osnovana sumnja da je Zoran Marjanović učinio bilo kakvo krivično delo. Tu su navedene i preporuke Evropskog Suda za ljudska prava, da mu se ne mogu uskraćivati prava iz razloga što mediji izveštavaju o tom predmetu - rekao je Jokić.

Prema njegovim rečima, u predlogu na ukidanje pritvora odbrana se posebno bazirala na Janinom svedočenju.

- Tužilaštvo apsolutno nema ni jedan novi dokaz. Sad je na odluci Višeg javnog tužilaštva da li će skupiti hrabrosti, da li će podići optužnicu ili ne. Realna i jedina zakonita i prava odluka je da se odbaci optužnica. Ali ako bi odustali od gonjenja tu bi bilo svašta - rekao je Jokić.

Kako kaže, Tužilaštvo sve gura na Sud.

Foto: TvPink Printscreen

- Ukoliko nema dokaza treba da ga ostave. Štampa uporno radi na tome da se ne nađe pravi ubica. Danas će se odlučiti i ukoliko uzmu navode apelacije, iole, oni će ukinuti pritvor. Svedočenje male Jane je bilo značajno da odbrana nije imala nikakvo pitanje - rekao je Jokić.

Prema njegovim rečima, Zoran može da pogleda sve u oči i jedva čeka da se stavi tačka na ovaj predmet.

#Advokat

#Jelena Marjanović

#Tužilaštvo

#Zoran Marjanović

'