AKTUELNO

Ćerka ubijene pevačice Jelene Marjanović, Jana, saslušana je juče u Tužilaštvu, gde je rekla da je na dan ubistva njene mame sve vreme bila sa tatom, Zoranom Marjanovićem.

Advokat Veljko Delibašić, branilac Zorana Marjanovića, rekao je za Novo jutro televizije Pink da su veštaci tužilaštva, psihijatar i psiholog uradili veštačenje male Jane.

- Oni su utvrdili da je ona procesno sposobna da svedoči, da nije sklona lažima, da ima dobro očuvanu memoriju i da je sposobna da reprodukuje sve ono što je zapamtila o kritičnom događaju. Uz to su procenili da je natprosečno inteligentno dete - ističe advokat Delibašić.

Foto: Printscreen

On dodaje da je te veštake angažovalo tužilaštvo, a da su se na bazi tog veštačenja stekli uslovi da se ona ispita u svojstvu svedoka.

- Ona je prethodno od strane tužilaštva dobila status posebno osetljivog svedoka, što je u skladu sa zakonom. Juče je urađeno njeno ispitivanje, ona se nalazila u posebnoj prostoriji, zajedno sa psihologom i radnicom centra za socijlani rad. Jana Marjanović je objasnila da se tog dana igrala sa mamom i tatom, da je u jednom trenutku mama otišla da trči, a da je ona nastavila da se igra sa tatom - naglasio je Delibašić.

Kako dodaje, Jana je rekla da u jednom trenutku nisi mogli da vide Jelenu od drveća i da je zajedno sa tatom Zoranom krenula da traži mamu, tako što ju je tata sve vreme držao za ruku.

Foto: Printscreen

- Pošto nisu uspeli da nađu mamu, tata je pozvao policiju. To je ceo iskaz Jane Marjanović - naglasio je Delibašić.

Više o ovoj temi saznajte u videu koji sledi:

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

'