AKTUELNO

Tri osobe su povređene i zbrinute u bolnici u Čačku.

U direktnom sudaru tri automobila, sinoć su na putu Čačak - Mrčajevci kod Mojsinja poginule četiri osobe, a dve su povređene. Dva brata i dve radnice su stradali u ovom udesu na Ibarskoj magistrali, vraćajući se sa posla.

Poginuli su Milija Paunović (21) iz Bumbarevog brda i njegov brat (24) čije ime još nije objavljeno, Bojan Lazović (24) iz Bresnice i Ivana Joković (33).

Povređene su Jelisaveta Stanojević (28) i Gordana Simić (36), obe iz Mrčajevaca.

Petoro od njih, izuzev Paunovićevog brata, bilo je zaposleno u preduzeću za preradu papira Kamelija u Donjoj Trepči, i vraćali su se kućama iz druge smene.

Povređene žene su primljene na odeljenje intezivne nege u čačansku bolnicu, svesne su i komunikativne, rekla je doktorka Biljana Mandić. Jelisaveta Stanojević ima prelom lopatice, desne podlaktice, obostrani prelom butne kosti i prelom potkolenice, odnosno povrede koštanog i zglobnog sistema. I dalje je na posmatranju, budna, komunikativna, opservacija trbuha u toku, rekla je Mandić.

Druga povređena pacijentkinja je Gordana Simić. Ona je primljena je sa sumnjivim povredama kostiju lica, ozbiljnim nagnječenjima grudnog koša, trbuha, karlice i ramena. Takođe je svesna i na opservaciji, kaže Mandić.

Inače, Policijska uprava u Čačku je izdala saopštenje o ovom tragičnom dogaćaju koje prenosimo u celosti:

Vlasnik Kamelije Milovan Stevanović kazao je za Glas zapadne Srbije da je čitav kolektiv potresen tragičnom vešću i da su stradali bili izuzetni ljudi i radnici.

"Sinoć, oko 23,00 časa, u mestu Mojsinje, grad Čačak, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su četiri lica poginula, dva lica zadobila su teške, a jedno lake telesne povrede.

Do nezgode je došlo kada je vozač putničkog vozila marke „škoda“ čačanskih registarskih oznaka, usled neprilagođene brzine kretanja, sustigao i udario putničko vozilo marke „jugo“ koje se kretalo ispred njega u istom smeru, nakon čega je vozač „škode“ prešao u levu kolovoznu traku i udario u prednji deo putničkog vozila marke „audi“ kragujevačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smera. Od siline udara „audi“ je sleteo u kanal, dok se vozilo „škoda“ okrenulo na kolovozu i udarilo u „juga“ koji je sleteo van puta i udario u metalnu ogradu.

U ovoj nezgodi smrtno su stradale četiri osobe, dok su dve osobe zadobile teške telesne povrede opasne po život. Lakše je povređen vozač „juga“. Povređeni putnici zbrinuti su u čačanskoj bolnici.

Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku vozaču „škode“ N.J. (1979) iz okoline Čačka, određena je mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Uviđaj je obavila zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku u prisustvu policijskih službenika SPI Čačak i veštaka saobraćajne struke."

Pročitajte još: STRAŠNA TRAGEDIJA NA OBRENOVAČKOM PUTU: POGINUO MOTOCIKLISTA!

#Ibarska magistrala

#Smrt

#Sudar

'