AKTUELNO

Samoubistvo se dogodilo juče oko 15:30 časova.

Zoran Ž. (54) iz Raševice kod Paraćina, izvršio je samoubistvo skokom sa mosta na Velikoj Moravi. Njegov sugrađanin pokušavao je da ga odvrati.

Nakon skoka, uspeo je da ispliva, ali je ubrzo nestao i za njim se traga.

- Vraćao sam se iz Paraćina kući i već sam kolima prelazio preko mosta kad sam spazio muškarca čije je ponašanje bilo vrlo čudno. Naslonio je bicikl na ogradu otprilike po sredini mosta, pušio i stajao. Vozio sam veoma polako i već sam bio prošao pored njega, kada sam pogledao u retrovizor i odlučio da stanem. Bilo mi je jasno šta namerava, gledao je u vodu i krstio se. Upalio sam sva četiri svetla, izašao i na odstojanju od 15-20 metara, da ga ne bih uplašio, doviknuo sam mu: "Ne radi to, prijatelju, ako ti treba pomoć, ja mogu da ti pomognem, samo kaži!" Samo me je pogledao uz reči: "Meni pare ne mogu da pomognu". Bacio je cigaretu, skinuo jaknu, još jednom se prekrstio i na moje oči skočio – ispričao je očevidac Goran Marković.

Očevidac kaže da je samoubica isplivao na površinu, a on je odmah mobilnim telefonom pozvao vatrogasce i policiju. Došli su vrlo brzo, Marković je u međuvremenu sa mosta sišao na obalu da pokuša da nešto učini, ali je utopljenik u međuvremenu nestao.

I. P.

#Hitna pomoć

#Paraćin

#Policija

#Samoubistvo

#Vatrogasci

'