AKTUELNO

Nasilnik je prijavljivan nekoliko puta.

U centru Beča dogodila se porodična tragedija, kada je suprug (39), muškarac poreklom iz Srbije, ubio svoju ženu (39). Muškarac je nožem napao i ubio ženu u stanu u Ulici Marijahilferštrase. U vreme zločina njihov sin (16) bio je u stanu i on je pronašao telo žrtve, dok je njihova dvanaestogodišnja ćerka bila u školi.

Muž je, pošto je izbo ženu, pobegao i za njim policija intenzivno traga.

Kako je saopštila policija, sin je čuo vrisku i kada je izašao iz sobe zatekao je majku kako leži u lokvi krvi. Odmah je pozvao hitnu pomoć i policiju.

Po dolasku lekara, žena je još davala znake života. Uprkos pokušaju lekara da je reanimiraju, žena je ubrzo preminula na mestu. Motiv zločina se istražuje, ali ono što se za sada zna jeste da je žena tražila zabranu prilaska 24. novembra, zbog pretnji supruga i nasilničkog ponašanja, i da je 6. decembra podnela zahtev za razvod braka, što je mogući okidač za ovaj gnusni zločin.

Portparol policije je potvrdio da su dobijali prijave žene zbog pretnji i da su intervenisali nekoliko puta.

- Vrlo smo potreseni ovim što se dogodilo. Bili smo upućeni u ovaj slučaj i ukazivali na njegovu ozbiljnost, ali očigledno je da predmet nije dovoljno ozbiljno shvaćen – rekao je Rosa Logar iz Aagencije za borbu protiv nasilja u porodici.

Pink nastavlja inicijativu Stop nasilju!

I. P.

#Austrija

#Beč

#Nasilje

#Policija

#Srbija

#Ubistvo

'