AKTUELNO

Grupa Albanaca napala je srpsku decu koja su se igrala na igralištu u Starom Grackom kod Lipljana na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom povređeni su šestomesečna beba, nekoliko starijih mališana i jedna žena.

Napad se dogodio večeras oko 20 sati a decu su zaštitili meštani sela.

- Da nije bilo komšija ko zna šta bi se dogodilo. Srećom, oni su bili u blizini i spasili su našu decu - navode meštani sela Staro Gracko kod Lipljana.

Slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je obavila uviđaj.

Prema nezvaničnim saznanjima, privedena je osoba srpske nacionalnosti koja je bila u grupi meštana koja je odbranila decu.

Inače, u ovom selu u julu 1999. godine Albanci su ubili 14 srpskih žetelaca a za taj zločin do danas niko nije odgovarao.

Dežurni lekar u Hitnoj pomoći Marjan Madić izjavio je za RTK2 da je večeras oko 20:20 časova troje povređenih iz Starog Grackog na Kosovu dovezeno svojim vozilom u službu Hitne medicinske pomoći u Lapljem Selu.

Prema njihovim navodima, prethodno je došlo do konflikta među mladićima u Starom Grackom.

Kako se navodi, zatim je intervenisala Kosovska policija koja je koristila biber sprej, od kog je opekotine u predelu očiju i vrata zadobio četrnaestogodišnji dečak , kao i majka (53) i beba stara godinu dana, koja je prošla sa blagim opekotinama očiju.

Madić je kazao da im je pružena adekvatna pomoć i da je njihovo trenutno stanje stabilno. Ranije večeras RTK2 je izvestio da je U Starom Grackom, na Kosovu, oko 20 sati, grupu srpske dece mlađeg uzrasta na seoskom igralištu napala grupa Albanaca. Prema nezvaničnim informacijama jedan Srbin je priveden.

Lekari Hitne pomoći ukazali su pomoć povređenoj deci i ženi.

#Kosovo

#Napad

'