AKTUELNO

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

MUP je  uhapsio osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu sa područja Beograda koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem kokaina iz Republike Srbije u Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i uz asistenciju Ministarstva finansija uhapsila je osmočlanu grupu i u toku akcije zaplenila 238 paketića kokaina, pripremljenog za dalji transporta i prodaju.

Zbog  sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su I.R. (28) i J.P. (41), kod koje je prilikom hapšenja na aerodromu Nikola Tesla pronađeno oko 100 grama kokaina upakovanog u 97 paketića.

Uhapšeni su i N.K. (28), B.R. (26), Đ.P. (42), J.L. (41), N.P. (24). kod koje je prilikom hapšenja pronađen jedan paketić sa kokainom, kao i T.Ž. (57), dok je osumnjičeni pripadnik ove organizovane kriminalne grupe M.R. (46), uhapšen je u septembru.

Rad ove kriminalne grupe  bio je usmeren na manje količine droge, a kokain su krijumčarili preko uhodane mreže ''kurira'' koji su drogu skrivali kod sebe i u telesnim šupljinama.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

J. Stanković

#Droga

#Hapšenje

#Policija

'