AKTUELNO

Hitna pomoć imala pune ruke posla

U pet saobraćajnih nesreća u Beogradu povredjeno je sedam osoba, od kojih jedna teže, izjavila je jutros portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu u ulici Kneza Miloša koji se dogodio oko ponoći, povređen je muškarac (30)  i njega su prevezli je na Vojno-medicinsku akademiju.

Muškarac (30) povredjen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila oko ponoći u Vojvodjanskoj ulici u Surčinu, ali je on zbrinut na licu mesta.

Žena (35) teže je povredjena u udesu koji se sinoć oko 20.15 dogodio u Ulici Radovana Simića Cige. U udesu je povredjen i muškarac (46). Jedna žena (60) povredjena je oko 20.15 kada ju je udarilo vozilo na Zelenom vencu, posle Terazijskog tunela.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 20.00 u Ulici akrobate Aleksića u Zemunu učestvovali su mladić (19) i devojka (17). Oni su pregledani, ali nisu imali vidljive povrede.

Hitna pomoć je noćas obavila 120 intervencija, a pomoć su najčešće tražili ljudi sa visokim krvnim pritiskom, srčani bolesnici i astmatičari - rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura za portal Pink.rs.

Nada Macura savetuje višeslojno oblačenje i konzumiranje vitamina. - Ne izlazite bez kape i rukavica, kao i udobne i tople obuće. Obavezan je jak doručak i konzumiranje čajeva - ističe Macura.

Ona takođe ističe, pošto se blže praznici, oranizaciju obaveza da bi se praznici dočekali bez dodatnog stresa.

N. Petričević /J.S

#Hitna pomoć

#Nada Macura

#Saobraćajna nesreća

'