AKTUELNO

Stravičnom porodičnom nasilju prethodila je svađa između mladog bračnog para, koji ima dvoje maloletne dece.

Milan T. (25) iz Gornje Gušterice kod Lipljana na Kosovu uhapšen je zbog sumnje da je 22-godišnju suprugu Katarinu 17 puta ubo nožem, i to dok je ona držala njihovu bebu.

Nesrećna žena je s teškim povredama prebačena u bolnicu u Kragujevcu, dok je Milanu određen pritvor do 48 sati.

Stravičnom porodičnom nasilju prethodila je svađa između mladog bračnog para, koji ima dvoje maloletne dece.

- Milan je u naletu besa dograbio nož i počeo da ubada ženu, koja je u naručju imala bebu. Naneo joj je ubode po celom telu. Nakon što je ostavio teško povređenu suprugu, pobegao je iz porodične kuće u Gušterici. Međutim, policija ga je ubrzo locirala u susednom selu i uhapsila - navodi izvor iz istrage.

On objašnjava da je Katarina čudom preživela napad i da je smogla snage da dozove pomoć.

- Iako je bila bukvalno iskasapljena, ostala je svesna. Puzala je iz kuće do dvorišta, gde su je svu krvavu zatekli rođaci i komšije, koje su pozvale policiju i Hitnu pomoć. Inače, iz njihovog doma se često mogla čuti svađa i dreka - dodao je sagovornik.

Katarina T. je s teškim povredama ruku i grudnog koša odmah primljena u bolnicu u Prištini, odakle je prebačena u KBC u Kosovskoj Mitrovici, a zatim u KBC Kragujevac.

- Ona je posle reanimacije u našem Kliničko-bolničkom centru otpremljena za Kragujevac u svesnom stanju. Imala je 15 uboda po rukama, kao i dva u grudnom košu. Ubodi na grudima su bili na centimetar od srca, povređeni su joj krvni sudovi i nervi. Po prijemu u našu bolnicu bila je veoma dehidrirala, ali se nekako držala u svesnom stanju - kaže za Kurir direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Ivanović.

Teška operacija

U kragujevačkom Kliničkom centru potvrđeno je da je povređena devojka primljena u njihovu ustanovu.

- Pacijent je primljen s višestrukim povredama. U veoma zahtevnoj i teškoj operaciji učestvovalo je nekoliko hirurga - grudni, kardiovaskularni i ortoped. Ona se trenutno nalazi u stabilnom stanju, ali je nezahvalno prognozirati dalji oporavak. Sada je stabilno i van životne opasnosti - rečeno je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Prema prvim informacijama, Milan T. je navodno povredio i bebu dok je ubadao suprugu.

- Kosovska policija, koja vodi istragu u ovom slučaju, demantovala je da je dete povređeno. Milan T. se trenutno nalazi u pritvoru, a biće saslušan u zakonskom roku. Inače, njegova supruga i ranije ga je prijavljivala za nasilje u porodici - rekao je izvor.

Pročitajte još: KRVAVI PORODIČNI ZLOČIN: Ćerke pronašle telo majke u stanu, OTAC PRIZNAO ZLOČIN

#Kosovo

#Porodično nasilje

'