AKTUELNO

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je A.D. osuđen na 12 godina zatvora za krivicno delo ubistvo.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 12 godina zatvora A.D. (28), jer je 2009. godine ispred kafića u Boleču ubio maloletnog M.G. kojeg je najpre udarao bejzbol palicom, a potom mu zario nož u srce.

Ovom presudom, odbijene su sve žalbe i potvrđena je odluka Višeg suda u Beogradu kojom je A.D. osuđen na 12 godina zatvora za krivicno delo ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda. Oštećeni je upućen da imovinsko-pravni zahtev ostvari u parničnom postupku.

A.D. je osuđen jer je 22. novembra 2009. godine nakon svađe prišao M.G. i više puta ga udario bejzbol palicom po glavi i telu, nakon čega je došlo do tuče dve grupe mladića koji su bili sa njima u društvu. U jednom trenutku A.D. je nožem udario M.G. u levi potključni predeo, nanevši mu tešku telesnu povredu opasnu po život, usled čega je pok. M.G. preminuo, navodi se u potvrđenoj presudi.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud pravilno cenio sve okolnosti koje su od značaja za krivičnu sankciju izrečenu prema A.D. Od olakšavajućih okolnosti sud je imao u vidu da je neosudivan i da je u vreme izvršenja krivicnog dela bio mlađe punoletno lice, imao je 19 godina.

Međutim, sud je imao na umu i da je ubio mladog čoveka, njegovo ponašanje posle ubistva, kao i da se pripremao "za ovakav čin tako što je sa sobom poneo bejzbol palicu i nož".

- Apelacioni sud je mišljenja da je kazna zatvora u trajanju od 12 godina adekvatne i dovoljna da bi se sa njom postigla svrha kažnjavanja kao i svrha izricanja krivičnih sankcija - navodi se u odluci.

#Beograd

#Presuda

#Ubistvo

'