AKTUELNO

Viorel Stoja (51) lovačkom puškom slučajno usmrtio Miroslava Kalina (35), pa se ubio iz pištolja kad je došao kući. Veruje se da je Stoja bio u krivolovu i da je zamenio Kalina sa nekom divljom životinjom.

Lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina slučajno je u žitu iz puške ubio lovca Miroslava Kalina (34) iz Idvora, a nakon toga je došao kući i ispalio sebi hitac u glavu. Kalinovo telo je juče ujutru nađeno u polju, a na njemu su bile vidljive rane od puščane sačme. Telo Viorela Stoje pronašla je u krevetu njegova majka.

Kako mediji saznaju od izvora bliskog istrazi, Miroslav Kalin je u ponedeljak oko 18.00 časova sa drugom krenuo u lov na divlje svinje u ataru Idvora.

- Oni su u žitnom polju bili u čeki, a nakon nekog vremena su se razdvojili. Kalinov prijatelj je oko 21 čas čuo pucanj i poslao Miroslavu SMS u kom je pitao da li je upucao divlju svinju. Međutim, odgovora nije bilo. Pošto mu prijatelj nije odgovarao ni na narednih nekoliko poziva, Kalinov prijatelj se vratio u selo i prvo uzbunio njegovu porodicu - objašnjava izvor.

Našli ga pored gajbice

Komšije Miroslava Kalina kažu da je on bio čovek na mestu i da je pola sela učestvovalo u potrazi za njim. - Našli su ga pored gajbice na kojoj je sedeo u žitu. Taj što ga je ubio bio je u krivolovu. Nije mi jasno kako je mogao čoveka koji sedi da pomeša sa nekom životinjom - kaže Kalinov komšija.

On dodaje da su Miroslavljeva porodica i nekoliko njegovih prijatelja krenuli u potragu za nestalim Kalinom.

- Oko tri sata ujutru su se potrazi priključili svi lovci iz Idvora i Kovačice, kao i policija. Telo Miroslava Kalina pronađeno je u žitu oko šest sati ujutru. Imao je povrede na vratu i glavi od lovačke sačme. Pored njegovog tela pronađena je njegova puška iz koje nije pucano - kaže izvor.

Dok je policija obavljala uviđaj na mestu gde je pronađeno telo ubijenog lovca, inspektorima je javljeno da je drugi lovac Viorel Stoja iz susednog sela Uzdine izvršio samoubistvo.

- On je pucao sebi u glavu iz pištolja u porodičnom domu u Ulici Žarka Zrenjanina u Uzdinu. U trenutku kada se ubio u kući je bila i njegova majka, ali ona nije čula pucanj. Tek ujutru je ušla u sobu kod sina i zatekla njegovo telo na krevetu. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt - kaže naš sagovornik i dodaje:

Dobio dozvolu za lov

Kako saznajemo u lokalnom lovačkom društvu, Miroslav Kalin je pred odlazak u lov pozvao i pitao da li neko ide u lov. - Njemu je rečeno u društvu da se niko nije najavio i da može da krene. Kalin je pozvao prijatelja i oni su otišli zajedno - saznaju mediji.

- Ubrzo je istragom utvrđeno i da je Viorel prethodno veče, tačnije upravo kad i Miroslav Kalin, otišao u lov i da se vratio kasno. On je, verovatno, bio u krivolovu, jer iako je član lovačkog društva, nije nikom prijavio da ide u lov. Pritom, treba znati da je sada lov na divlje svinje, a tada lovci ne izlaze sami u lovište.

Georgi Gertenišani, Viorelov komšija iz Uzdina, rekao je da je on veoma voleo lov i oružje.

- Verujte, teško mi je da poverujem da je on slučajno ubio lovca i da se zato ubio. Sigurno nije imao nikakve namere. Ne znam šta da mislim, ali verujte, u šoku sam - rekao je Gertenišani.

On je dodao da je Viorel posle razvoda živeo u kući sam sa majkom. Porodica Viorela Stoje, ali i Miroslava Kalina nisu bile raspoložene za priču sa novinarima.

- Shvatite kakav je bol. Velika tragedija - rekao je kratko rođak ubijenog Miroslava.

#Lovac

#Svinja | prase

'