AKTUELNO

Izgubila je kontrolu nad vozilom u krivini i završila u reci.

Zorana Trkulja (23) iz Šipova poginula je saobraćajnoj nesreći koja se u ponedeljak dogodila u selu Stupna kod Šipova kada je automobil "pežo 106" sleteo u korito reke Plive.

Nesrećna devojka bila je za volanom "pežoa" koji je završio na dnu reke, a s njom se vozila Marijana Bužanin (21) iz Šipova koja je uspela da se spase, doplivajući do obale.

Tragedija se dogodilo u ponedeljak oko 16.15 na regionalnom putu Jezero - Šipovo. Meštani Stupne kažu da ne znaju šta je uzrok nesreće, te da je vozilo iznenada na jednoj krivini sletelo s puta i završilo u reci Plivi.

- Vozilo je sletelo u reku i počelo da tone. Na površini vode pojavile su se dve devojke, ali ne znam da li su same izašle ili su pri udaru ispale iz vozila - pričaju meštani.

Oni kažu da se u blizini zatekao muškarac koji im je pritrčao u pomoć.

- Jedna devojka je uspela da se spase, dok je druga nestala ispod površine vode. Taj čovek se borio i pokušavao da je izvuče iz vode, ali nije uspeo. Nažalost on nije plivač, pa iz straha za svoj život nije smeo duboko da zađe u reku - pričaju meštani Stupne, navodeći da je on na kraju zaplakao kada nije mogao ništa više da učini.

Nakon prijave na lice mesta izašli su vatrogasci i policija koji su nesrećnu devojku izvukli iz vode, ali je ona već bila mrtva i nije joj bilo pomoći.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na licu mesta izvršio dežurni tužilac Siniša Vranješ i policijski službenici PS Šipovo, ali se tačan uzrok i okolnosti nesreće još istražuju.

- Tužilac je naložio da se telo preveze u Zavod za sudsku medicinu RS kako bi se izvršila obdukcija i utvrdio tačan uzrok smrti stradale devojke - rekla je Đaković Vidović. Stradala Zorana nije udata i nema dece. Završila je srednju mašinsku školu, ali nije bila zaposlena.

#Automobil

#Saobraćajna nesreća

'