AKTUELNO

Nakon višemesečne međunarodne istage u zajedničkoj akciji policije Srbije, Rumunije i Nemačke, na području Beograda uhapšeno je pet člava organizovane kriminale grupe, koja je u periodu od sredine februara do kraja marta ove godine omogućila nedozvoljeni tranzit 79 migranata.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a izveli su je pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala-Stalne udarne grupe za borbu protiv krijumčarenja ljudi.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, ova organizovana krminalna grupa je migrante prevozila od Beograda do mesta „Džervin“ u blizini Tekije na granici Srbije sa Rumunijom u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Tom prilikom slobode je lišeno pet državljana Srbije: Predrag Manojlović, Srđan Stojković, Saša Radosavljević, Predrag Stojković i Saša Joksović, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljud.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su navedeno krivično delo izvršili na taj način što su protivpravnu imovinsku korist, koja se kretala od 1.200 do 2.000 evra po realizovanoj kriminalnoj aktivnosti delili u zavisnosti od zadataka i ostvarenoj pojedinačnoj radnji.

Tokom izvršenih pretresa od osumnjičenih je oduzeto četiri putnička vozila, kao i više mobilnih telefona korišćenih za komunikaciju prilikom krijumčarenja ljudi.

Oni su uhapšeni na području Srbije sprovedena su uz krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal kojom je obuhvaćeno još tri lica i to Milosav Bulatović, Miša Radosavljević i Miloš Zarić koji se od ranije nalaze pritvoru u Neogitinu.

Nakon saslušanja osumnjičenih tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na sva lica.

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu prihvatio je predlog tužioca i u odnosu na četiri lica odredio pritvor, a u odnosu na Joksovića meru zabrane napuštanja boravišta.

#Hapšenje

#Krijumčarenje

#Migranti

'