AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Somboru, u odvojenim akcijama otkrili su dve laboratorije za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima sa opremom i uhapsili jednu osobu, a protiv jedne podneće krivičnu prijavu, saopštio je danas MUP.

Policija u Sremskoj Mitrovici je laboratoriju pronašla u dve namenski prepravljene prostorije u porodičnoj kući na području grada.

U tim prostorijama otkrivene su 254 biljke veličine od 15 do 170 centimetara, 797 grama suve marihuane i više komada semenki.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je Z. K. (64), kome je po nalogu nadležnog tužioca određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

U drugoj akciji, pripadnici MUP-a u Somboru su improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane otkrili u kući 30-godišnjeg muškarca iz Kule. Tom prilikom, zaplenjene su stabljike ove opojne droge, težine više od tri kilograma, saksije sa zasadima marihuane i oprema za proizvodnju droge.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Somboru, protiv muškarca iz Kule biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

#Hapšenje

#Marihuana

#laboratorija

'