AKTUELNO

Dvojica putnika sprečila tragediju u autobusu javnog prevoza u Kolorado Springsu

Vozač pao sa sedišta tokom srčanog napada, jedan putnik primetio problem i drugi preuzeo kontrolu nad volanom

Dvojica prisebnih putnika u autobusu javnog prevoza u Kolorado Springsu u Americi sprečili su potencijalnu tragediju kada je vozač, usled srčanog napada, pao sa svog sedišta tokom vožnje i preminuo. Incident se dogodio 14. oktobra, oko 7:45 časova ujutro.

Pre nego što je vozač pao sa svog sedišta, jedan putnik je primetio njegov problem te je prišao prednjem delu autobusa, navode zvaničnici. Drugi putnik je dotrčao sa zadnjeg dela vozila, preuzeo kontrolu nad volanom, bezbedno zaustavio vozilo i kontaktirao dispečera putem radio uređaja.

"Uprkos naporima hitnih službi, vozač je preminuo", saopštila je agencija.

U trenutku incidenta, u autobusu su se nalazila samo tri putnika. Video snimak iz unutrašnjosti vozila prikazuje dvojicu putnika kako žure ka prednjem delu dok vozač pada sa sedišta.

Jedan od njih drži šoljicu kafe i pita vozača "Da li ste dobro?", dok drugi putem radio uređaja obaveštava dispečera o vanrednoj situaciji i zaustavlja vozilo na stanici.

"Diše, ali čini se da je napad prestao"

"Dispečeru, na liniji 1 sam, jugozapadna vožnja. Vaš vozač ima napad. Parkiram autobus", rekao je drugi putnik pa dodao:

"Diše, ali čini se da je napad prestao".

Portparolka MMT-a Elaine Šeridan izjavila je za "Fox News Digital" da agencija ima ime putnika koji je preuzeo volan, ali nisu uspeli da stupe u kontakt s njim kako bi dobili dozvolu da otkriju njegov identitet. Drugi putnik je napustio mesto događaja pre dolaska hitne pomoći, jer je morao da ide na posao.

"Javno smo zamolili te putnike da nas kontaktiraju jer bismo želeli da im obezbedimo besplatne karte kao znak zahvalnosti za njihovu pomoć tog jutra.", dodala je Šeridan pa napomenula da ime vozača ne može biti objavljeno, jer je njegova porodica zatražila privatnost.

Autor: Snežana Milovanov