AKTUELNO

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal odredio je pritvor do 30 dana okrivljenima za učešće u ubistvu Zorana Uskokovića, zvanog mali Skole 29. januara 2021. u Rakovici.

- Pritvor je prema okrivljenima N.Ž., M.K, A.D. i V.B. određen iz zakonskih razloga, odnosno usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Okrivljenom N.Ž., kako se navodi, na teret je stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo, dok se okrivljenima M.K., A.D., A.N. i V.B. na teret stavlja izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivičnog dela teško ubistvo.

- Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Kao organizator kriminalne grupe označen je Nikola Živanović (45), dok se za učešće u zločinu terete Miloš Krstić (38), Vladimir Babić (39), Aleksa Dimitrov (31), dok je Aleksandar Nikolić u bekstvu.

Foto: Facebook.com/TV Pink Printscreen

Osumnjičeni Babić je inače bivši muž manekenke Sandre Obradović. Javnosti je postao poznat kada ga je ona 2020. optužila za nasilje u porodici.

Kako naš izvor otkriva, uhapšeni Aleksa Dimitrov je fudbaler u jednom lokalnom beogradskom klubu.

Ubijeni Zoran Uskoković, inače je bio sin poznatog kriminalca iz devedesetih Zorana Uskokovića Skoleta, koji je ubijen 2020.

Autor: Jovana Nerić