AKTUELNO

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv petoro osumnjičenih i to: Nikole Živanovića, Miloša Krstića, Vladimira Babića, Alekse Dimitrova, kao i Aleksandra Nikolića (nije pronađen na adresi), zbog postojanja osnova sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u vremenskom periodu od 8.oktobra 2020. do 7. februara 2021. godine delovala sa ciljem da se iz bezobzirne osvete liši života sada pokojni Zoran Uskoković 29. januara 2021. godine.

Ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, čiji je organizator Nikola Živanović, a pripadnici Krstić, Babić, Dimitrov i Nikolić, stavlja se na teret da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ i krivično delo teško ubistvo čl 114 stav 1 i 5 KZ.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal osumnjičeni nisu želeli da iznose odbranu i iskoristili su svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor po čl 211 stav 1., 2., i 3. ZKP.

Autor: Marija Radić