AKTUELNO

Vlasnik firme za održavanje bazena G.I. (66) i zaposleni u istom preduzeću Z.A. uhapšeni su, posle nesreće u kojoj se dečak V.I.(6) iz Beograda utopio u bazenu poznatog zlatiborskog hotela. Nesreća se dogodila u utorak oko 21 čas.

Uhapšeni G.I. se iza rešetaka našao zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. U narednim danima trajaće istraga,kako bi se utvrdilo ima li još odgovornih za ovu tragediju.

Posle ove informacije dobijene iz užičkog tužilaštva, oglasila se i Policijska uprava Užice, saopštivši da je Z.A. takođe priveden zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Z.A. je odgovorna osoba za održavanje bazena u pomenutom hotelu na Zlatiboru i sumnjiči se, prema policijskom saopštenju, da nije adekvatno održavao opremu bazena u kojem se utopio šestogodišnji dečak. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

- Očekujemo rezultate obdukcije. Istraga je u toku i ona obuhvata saslušanje drugih osoba i utvrđivanje njihove eventualne odgovornosti, kao i veštačenja - rekao je za Marko Dimitrijević, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Dete je, saznajemo, u trenutku nesreće bilo na kupanju, na bazenu, sa babom. Ona je bila prisutna na bazenu u trenutku nesreće.

Pretpostavlja se, s obzirom da na dečakovom telu ima povreda, da je pumpa za vodu dečaka povukla na dno, posle čega su očevici pokušali da ga izvuku, ali u tome nisu uspeli.

Posle nazapamćene tragedije, tužilaštvo i policija su obavili uviđaj, a zatim je po nalogu tužilaštva obavljena obdukcija tela, čiji se rezultati iščekuju.

Autor: Snežana Milovanov