AKTUELNO

U požaru u automehaničarskoj radionici u Ulici Lazara Kneževića 23 u Futogu, jutros oko 3.30 sati, izgorelo je 11 automobila. Sumnja se da je vatra izazvana namerno, a policija je obavila uviđaj.

Pet automobila je, kako nam je rekao Luka Mandić, vlasnik automehačarske radionice, potuno izgorelo, a među njima i kvad njegovog sina, kojeg je kupio pre pet dana, a u sredu popodne ga je registrovao.

- Ostali automobili su znatno oštećeni – kazuje nam Mandić, dodajući da su kada su primeli vatru, on i sin sami pokušavali da je ugase do dolaska vatrogasaca, i tom prilikom su obojica lakše povređeni, zadobili su opekotine po rukama. - Procenjujemo da je pričinjena materijalna šteta oko 50.000 evra.

Ko je i zbog čega, kako se sumnja namerno izazvao požar uvrdiće se istragom, a kako saznajemo, policija je sa nadzorne kamere sa jedne komšijske kuće uzela video snimak, na kojem se, prema našim saznanjima, vidi osoba koja prilazi kolima, poliva ih nečim i pali, a zatim je usledio plamen.

- Ne znam ko bi to mogao da nam učini, jer ni sakim nismo u zavadi – kaže Mandić. - Vatra je zahvatila i deo kuće, izgorelo je oko osam kvadrata stiropora na fasadi, a tu u blizini su spavala deca. Pet automobila je potpuno uništeno, a neka su delimično spasena, a na kvadu je šteta totalna. nadam se da će se otkriti ko je to učinio.

Autor: Dubravka Bošković