AKTUELNO

Budmiku Dimitrijević učiteljicu iz "Ribnikara" i majku dečaka ranjenog Jovana D. masakr strahovito pogodio i time što je bila četiri godine učiteljica dečaku V.P. teško povređenom u tom masakru.

Učiteljica brine za dečaka i stalno se informiše o njegovom oporavku i lečenju u Americi.

Monstrum Kosta ga je pogodio sa više metaka i naneo mu je povrede grudnog koša, vrata i dva kičmena pršljena.

Sa njim u Americi je njegova majka Ljubica Popević očni lekar, dok je otac Spasoje čuveni pulmolog rastrzan između Beograda i Čikaga.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Taj čarobni dečak koji je bio omiljen drug u razredu bio je uzor deci jer je obožavao istoriju, ali i druge školske predmete.

U fudbalu je bio odličan kao golman, a svesrdno je pomagao svima, pa i Kosti kad god je trebalo. On je u maju izabran za đaka genaracije, a to je učiteljica Budmika od početka zagovarala.

- Učenik OŠ "Vladislav Ribnikar", na lečenju u Americi. Borac za život, za znanje, za drugarstvo, a svima nama nada, uteha i smisao. Popke - nadareni pisac, istoričar, mislilac, razvijenog kritičkog duha i naučen moralnim vrednostima, zreli mali-veliki čovek svoju biografiju bi lepše napisao sam, da može... Da može, Popke bi do sada osvojio sva republička takmičenja iz istorije zajedno sa svojom nastavnicom Tanjom, da je imao priliku... Oduzeta mu je.Večiti radoznali dečak, dobar drug, vredan i pošten, osvojio je kao takav srca svojih osećajnih, zrelih, mudrih drugara koji su ga složno izabrali da predstavlja njihovo odeljenje. Jer svi znaju ko je Popke, šta sve zna, koliko može i ume- napisao je Marko ovogodišnji maturant "Ribnikara".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Budimki se posle masakra pogoršalo zdravstveno stanje i boluje od hipertenzije.

Autor: Jovana Nerić