AKTUELNO

Pripadnik Žandarmerije iz Niša S. M. (45) uhapšen je zbog sumnje da je sinoć nakon porodične svađe zapucao, a njegova supruga S. M. (37) je povređena nakon drame, a još se utvrđuje tačno.

Navodno, on je pucao u vrata iz službenog pištolja, a ona mu je posle toga oduzela pištolj, kukala na sav glas u dvorištu da joj treba pomoć, zvala brata a potom se iz muževljevog pištolja i upucala.

Oglasio se i tužilaštvo Osnovnog suda koje je potvrdilo ranjavanje.

- Nakon porodične rasprave došlo je do pucnjave, ali je nejasno kako je došlo do njenog ranjavanja, s što će da ispita policija i tužilštvo - rekli su u Tužilaštvu za Kurir.

Šta se tačno dogodilo u porodičnoj kući u noći između petka i subote u Repincu kod Vladičinog Hana, tek se utvrđuje. Iz tužilaštva kažu da je žandarm bio u alkoholisanjom stanju i da je izvesno da je imao preko 1,5 promila alkohola u krvi.

Takođe, u toku istrage uzete su i barutne čestice sa garderobe supružnika. Prema kazivanju brata povređene žene, u porodičnoj drami koja se noćas dogodila, žena je samu sebe ranila muževljevim pištoljem.

Meštani sela kod Vladičinog Hana kažu da se odigrala prava drama, koja se na svu sreću završila bez žrtava.

Kažu da je žena na sav glas kukala i tražila pomoć i da većina sumnja da se žena samoupucala.

Brat je došao po upucanu ženu i kako kažu u KC Niš gde je sinoć dovezena, ona je na sreću, van životne opasnosti.

- Nakon operacije nadkolenice, pacijentkinja je stabilnih vitalnih parametara, hospitalizovana na Klinici za anesteziju i intezivnu terapiju - saopšteno je u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu.

Autor: Jovana Nerić