AKTUELNO

Ubistvo Jelene Marjanović je najintrigantniji i najmisteriozniji slučaj u poslednjih 25 godina sa kojim se susrela srpska policija.

Novinar Televizije Pink Mladen Mijatović rekao je za “Novo jutro” da njegov roman nije pisan novinarskim stilom, već da roman ima sve elemente klasičnog krimi trilera.

- Na 140 strana je predstavljeno sve ono što se dogodilo od 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, pa do trenutka kada je podignuta optužnica. Ono što je takođe značajno u celoj priči je to što će čitaoci imati priliku da pročitaju i da se upoznaju sa tim kako izgleda policijska istraga. Kako i na koji način rade novinari crne hronike kada izveštavaju o ubistvu - istakao je Mijatović.

Kako kaže, roman je zasnovan na istinitom događaju, ali je mnogo toga izmenjeno, prvenstveno zbog dramatizacije, u knjizi ima dijaloga, a pisana je u prvom licu.

- Roman je pisan u prvom licu, jer sam ja od tog 2. aprila 2016. svakodnevno pratio taj slučaj. Tako da će čitaoci moći da vide i da saznaju kako sam se sa kolegama probijao kroz šiblje i baruštine na nasipu u Borči, kod kanala, kako bismo prišli što bliže i kako bismo uradili svoj deo novinarskog posla - rekao je Mijatović.

Foto: Printscreen

Kako dodaje, u romanu niko nije osumnjičen, okrivljen, optužen ili osuđen i da je to stvar pravosudnih organa.

- Mi smo neke činjenice izneli, a one su manje-više poznate, sve je to stilizovano i napravljeno na jedan ne novinarski način, u formi izveštaja, već u formi književnog dela trilera - objasnio je Mijatović.

On se zahvalio kolegama iz drugih medija, i štampanih i elektronskih, a koji su pratili ovaj događaj.

- Neki od njih su bili gosti Novog jutra, a posebna zahvalnost njima se nalazi i u romanu jer su dali određeni doprinos i čije sam pojedine citate ili fotografije preuzeo i koristio, kako bih što uverljivije pokazao šta se dogodilo, kako je tekla istraga - koje su to nedoumice imali inspektori - rekao je Mijatović.

Kako je naglasio u romanu je opisano i kako radi forenzičar i sudski veštak, kao i to sa čime se oni sve susreću.

Foto: Printscreen

- Ovo je najintrigantniji i najmisteriozniji slučaj u poslednjih 25 godina sa kojim se susrela srpska policija. Moram da kažem da će čitaoci shvatiti koliko je truda, energije i znanja uloženo kako bi se rasvetlio ovaj misteriozni slučaj ubistva Jelene Marjanović - kazao je Mijatović.

On je rekao da u romanu postoje i izmišljena imena, izmišljeni događaji, a da je to urađeno zbog dramatizacije.

- Sušte činjenice su samo deo romana, ima tu mnogo toga što mu daje dodatni kvalitet, a to su dijalozi, zapleti, opisi događaja i svega ostalo što prati jedan slučaj. Ono što je po meni značajno i važno, i na čemu sam insistirao dok sam pisao, od ideje do realizacije je prošlo šest meseci, a to je da se roman čita u dahu. U romanu se nalaze i fotografije - istakao je Mijatović.

On je iskazao veliku zahvalnost Željku i Milici Mitrović koji su značajno pomogli da roman ugleda svetlost dana.

- Danas i sutra na kioscima, benzinskim pumpama, knjižarama može se kupiti knjiga. Početni tiraž je 4.000 knjiga - rekao je Mijatović.

#Jelena Marjanović

#Mladen Mijatović

#Televizija Pink

'