AKTUELNO

Muškarca M. S. (77) u noći između 20. i 21. avgusta, oko 1 sat, u napuštenom lokalu Vibit na Adi Ciganliji napala su trojica tinejdžera i nanela mu teške telesne povrede od kojih je preminuo u Urgentnom centru. Mladić (18) koji je učestvovao u prebijanju je uhapšen jer je identifikovan uz pomoć kamera za prepoznavanje lica, a onda je on otkrio ko su druga dvojica, koji su inače maloletni, a koji su sa njim navodno učestvovala u prebijanju.

U Višem javnom tužilaštvu je razdvojen postupak - krivično odeljenje vodi slučaj protiv punoletnika, dok maloletničko odeljenje protiv dvojice maloletnika.

- Žrtva je spavala u napuštenim lokalima, a dobijao je novac od vlasnika lokala na Adi da vodi računa o bezbednosti okolnih objekata i sanduka za pivo koje su ova trojica osumnjičenih dva dana obijala i pljačkala - kaže izvor.

Nezvanično, tinejdžer (17) je oko nedelju dana bio u bekstvu.

- Osumnjičenima je određen pritvor u trajanju do 30 dana. Tokom saslušanja oni su prebacivali krivicu na drugu dvojicu. Sva trojica kažu: "Oni su ga tukli, ja sam gledao". - kaže izvor.

- Moj otac je rođen u Beogradu, 1947. godine. Imao je 77 godina. Bez zdravstvenih problema. Bio je iz imućne porodice. Moj deka, njegov otac, bio je direktor "Borbe", Ljubomir Stihović. Igrao je šah sa Brozom. Tata je pod uticajem svoje bake Italijanke, katolkinje, bio protiv komunizma. Bio je vrlo religiozan. Tatin deka, Leopold, takođe je bio katolik iz odreda Svetog Ignacia de Loyole. Originalno prezime mu je bilo Sticco - čita se Stiko, koje su tatini roditelji pretvorili u Stihović da bi postali Jugosloveni - tvrdila je Kristina.

Foto: Pink.rs

Zadobio teške povrede

Podsetimo, osumnjičeni su u noći između 20. i 21. avgusta, oko 1 sat, napali muškarca M. S. (64) u napuštenom lokalu Vibit na Adi Ciganliji.

Kako je saopštio ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, M. S. je preminuo u Urgentnom centru 23. avgusta.

Teško povređenog muškarca je pronašao prolaznik koji je video da M. S. ima povrede glave. On je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Oglasio se prijatelj

Prijatelj M. S. je ispričao da on nije bio beskućnik, već čuvar, te da su ga pronašli tek ujutru.

- Ne mogu da verujem da je dete moglo tako nešto da učini. Mi smo čuli da su ga u bolnici zaveli kao NN lice i da je prebačen na traumatologiju - rekao je.

Kako je dodao, bio je dobar čovek i imao je ćerku koja živi u predgrađu Beograda.

"Jednoj devojci su slomili vilicu"

- Obijali su lokale i lomili stolove i stolice. Isto veče kada su ga ubili su napali muškarca koji je bio sa devojkom. Devojci su slomili vilicu i nos - reči su muškarca koji radi nedaleko od mesta na Adi Ciganliji gde su mladić (19) i dvojica šesnaestogodišnjaka nasmrt pretukla Marijana S.

- Sve što znam je ono što su mi rekle kolege. Navodno su tinejdžeri vandalski razbijali lokale. Lomili su stakla, stolice, stolove.. To veče su uništili sigurno 4 ili 5 lokala. Išli su redom i razbijali. Mislim da su bili pijani ili drogirani - kaže on.

VJT: Žrtva boravila na Adi kao beskućnik, osumnjičenima preti od dve do 12 godina zatvora

Saslušanje mladića (19) održano je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dok je saslušanje dvojice šesnaestogodišnjaka planirano u Višem sudu u Beogradu kod sudije za maloletnike.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, postoje osnovi sumnje da je Vuk M. sa dvojicom maloletnika i oštećenim, koji je boravio na Adi Ciganliji kao beskućnik, konzumirao alkohol, odnosno veću količinu piva, da bi u jednom trenutku trojica osumnjičenih ustali i M.S. zadali više udaraca nogama i zatvorenim šakama u predelu glave, usled čega je on pao na pod. Postoje osnovi sumnje da je Vuk M. sa dvojicom maloletnika i oštećenim, koji je boravio na Adi Ciganliji kao beskućnik, konzumirao alkohol, odnosno veću količinu piva, da bi u jednom trenutku trojica osumnjičenih ustali i M.S. zadali više udaraca nogama i zatvorenim šakama u predelu glave, usled čega je on pao na pod.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Siniša Zorić vodi istragu.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo - teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, a prema Krivičnom zakoniku, za ovo je predviđena kazna zatvora u trajanju od dve do 12 godina.

Autor: Snežana Milovanov