AKTUELNO

Najviše je bila vezana za njega, rekla je tada Ivana Ilić.

Više javno tužilaštvo (VJT) u Zaječaru je u završnoj fazi prikupljanja dokaza protiv osumnjičenih Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora. Za dokazivanje sumnje koju imaju tužilaštvo i policija imaju rok šest meseci od hapšenja, inače će osumnjičeni biti pušteni da se brane sa slobode.

Naime, Dankini roditelji svakodnevno se nadaju i mole da saznaju gde je njihova ćerka, a devojčicina majka Ivana Ilić je nedavno pričala o tome koliko je Danka bila vezana za svog starijeg brata.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Privatna arhiva

- Danka je radoznala devojčica, drugačija od brata, ali je nezgodno da ih poredim. Vezana je za oca i za majku. U poslednje vreme, pre ove tragedije je na primer kada odemo kod mojih i spustim je, odmah htela da je podignem i uzmem u naručje, trebala joj je ta bliskost. Inače najviše je vezana za brata, trčala je za njim, ali tog dana je otišla od njega - rekla je tada plačući Ivana Ilić.

Inače, osumnjičeni Dragijević i Janković i dalje se nalaze u pritvoru, a prilikom analize dosad ispitanih tragova i svedoka, nadležni organi su došli do saznanja koja su dovela do daljih pitanja u vezi sa njihovom umešanošću u ovaj zločin. Radoslav Dragijević, koji se sumnjiči da je pomogao sinu Dejanu, pušten je na slobodu nakon isteka pritvora, dok je njegov sin Dalibor preminuo samo dan nakon hapšenja. Ova tragična dešavanja dodatno bacaju senku na ceo slučaj.

Autor: Dubravka Bošković