AKTUELNO

Motociklista Ilija Stanojević (21) iz Niša poginuo je u stravičnom udesu koji se dogodio u ponedeljak uveče u tom gradu, kada se sudario sa automobilom marke "pežo". Na večni počinak ispraćen je juče, a njegovi prijatelji neutešno danima objavljuju njegove fotografije uz potresne poruke na društvenim mrežama.

Nesreća se, podsetimo, dogodila 26. avgusta oko 20 sati, u niškom naselju Malošište. Od siline udarca Stanojević je zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo dan kasnije, tačnije 27. avgusta u niškom Kliničkom centru. Kako smo pisali, do nesreće je došlo kada se automobil "pežo" uključio sa sporednog puta na glavni put i tako isekao motociklistu koji nije išao velikom brzinom. Bajker je pao sa motora, sanitetom je prevezen u Klinički centar u Nišu. Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove nesreće.

Na društvenim mrežama, kako smo i naveli, prijatelji se opraštaju od Ilije koji je bio strastveni lovac, fudbaler i dečko koji ni mrava nije zgazio.

- Pobratime moj, ode mi prerano i neočekivano. Bio si mi sve, drug, brat, najbolji prijatelj. Odrasli smo zajedno, delili i dobro i loše. Uvek smo bili jedno za drugo tu, šta god da je trebalo. Počivaj u miru pobro, neka te anđeli čuvaju. Znam da si sada otputovao na neko lepše i bolje mesto. Žao mi je što nismo mogli zajedno sve ono što smo hteli da postignemo i ostvarimo. Ali znaj da si za mene ostao onaj moj Džomba kog volim kao da mi je brat rođeni. Putuj pobro i znaj da te volim i da si zauvek u mom srcu. Neka te anđeli čuvaju i vode - napisao je Ilijin prijatelj na Instagramu, a potom podelio nekoliko njihovih zajedničkih fotografija.

Zatim su usledile objave: "E, brate moj sa kim sad da radim sve ono što smo ti i ja radili. Brate moj, hvala ti još jednom za svaki dan koji smo proveli zajedno. Putuj danas sa anđelima, anđele moj.", "Neka ti je laka zemlja brate moj, neka te anđeli čuvaju."

- Brate moj, kako ja sad bez tebe. Sa kim tajne da delim, sa kim da planiram, sa kim da se radujem. Volim te najviše na svetu - samo su neke od objava Ilijinih prijatelja.

Dan uoči sahrane, jedan od prijatelja poginulog bajkera napisao je: "Našem voljenom bratu i prijatelju, ispraćaj u lepši i bolji život obavićemo na groblju u Malošištu. Dođite da obavimo to kako dolikuje i kako je naš dragi brat to zaslužio."

Autor: Dubravka Bošković