AKTUELNO

Otac poginule dece kod Lazarevca svojim mezimcima ispunjavao je svaku želju, danas proklinje sudbinu

Prababa M.D. (12) i M.D. (14), brata i sestre koji su poginuli u ponedeljak u saobraćajnoj nesreći u Lazarevcu, kada je na pružnom prelazu voz udario u taksi u kojem su bili sa ocem Milanom D, progovorila je o stanju u porodičnom domu, ocu Milanu i saobraćajnoj nesreći koja će ih zauvek proganjati.

Dečak i devojčica poginuli su na mestu, kao i vozač taksija, dok je njihov otac zadobio lakše povrede i pušten je kući.

Prabaka mališana sedi neutešna ispred kuće gde su mališani živeli sa svojim tatom. U suzama je ispričala da i dalje čuje svoje mezimce kako se igraju po dvorištu, da pričaju, prenosi Blic.

- Nema ih više. Neću imati više koga da čujem - neutešna je prabaka.

Kako priča jadna žena, dečak je od siline udarca ispao iz auta, a otac je pokušao da ga spasi.

- Pitala sam malopre Milana šta radi. On mi je rekao: "Idem da vidim moju decu!" - kaže nam ona u suzama.

Prabaka je ispričala da je otac nastradale dece u teškom stanju.

Otac krvav došao kući

- Nije fizički povređen. Jeste ugruvan, ali je vadio decu iz kola u koja je udario voz. M. je ispao iz auta, on ga je uzeo. Sinoć je došao sav krvav, vrišti i plače... - rekla nam je ona.

U porodičnoj kući mališana vladaju muk i neverica. Porodica, prijatelji, komšije izjavljuju saučešće. Prisećaju se brata i sestre bez kojih su ostali u sekundi.

Novinari su u dvorištu kuće zatekli prabaku u suzama.

- To samo on zna zašto je uradio. Ako nije video signalizaciju, zašto bar nije stao, da mi bar deca ostanu živa. Deca od 12 i 14 godina - kaže prabaka.

Kako je ispričala, deca su bila divna, bezgrešna, a otac im je ispunjavao svaku želju.

Taksista Milan Lazarević vozio je "audi" u koji je udario voz, nakon što, kako je utvrđeno na snimcima sa sigurnosnih kamera na pružnom prelazu u Lazarevcu, nije stao na crveno svetlo.

Autor: Dubravka Bošković