AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u nastavku akcije suzbijanja korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

Policija je u spektakularnoj akciji na Novom Beogradu uhapsila dvojicu državnih službenika zbog primanja i jednu ženu zbog davanja mita. Pripadnici MUP dokumentovali su čitav događaj.

Foto: Printscreen

Službenici opštine Novi Beograd građevinski inspektor Nebojša Jovanović i inspektor Službe za izvršenje opštine Novi Beograd Marko Šćepanović su preko Snežane Zec, zahtevali od investitora bespravno sagrađenog objekta novčani iznos od 10.000 evra, kako bi u okviru svojih službenih ovlašćenja izvršili službenu radnju koju inače ne bi smeli da izvrše i tako omogućili nastavak izgradnje tog bespravnog objekta.

Jovanović, zajedno sa Šapićevim ujakom, u novembru prošle godine već dobio krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja

U velikoj akciji policije koja je sprovedena u novembru prošle godine, podneto je više krivičnih prijava, između ostalog i protiv inspektora GO Novi Beograd Nebojše Jovanović, koji je danas uhapšen, i Radeta Dedovića, ujaka Aleksandra Šapića. Šapić je kao predsednik opštine svojim rešenjem od 28.11.2016.godine rasporedio Nebojšu Jovanovića u Upravu GO Novi Beograd.- Šapić je organizovao kriminalnu grupu, čiji su članovi Rade Dedović (ujak), Nebojša Jovanović (građevinski inspektor) i NN lice investitor, koja je imala za cilj pribavljanje protivpravne imovinske koristi. Oni su teško bolesno lice, sada pokojnog Amdija Alilija, iskoristivši njegovo teško fizičko i psihičko stanje, lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu i naveli ga da 26.10.2016. godine sa Dedovićem (simulovani kupac), dok je stvarni kupac Šapić, zaključi ugovor o prodaji lokala od 104 kvadrata na Novom Beogradu u Studentskoj ulici 45a za 30.000 evra, iako realna procenjena tržišna vrednost nepokretnosti iznosi oko 180.000 evra - piše u krivičnoj prijavi.

Oni su od posrednika primili novac u iznosu od 3.500 evra, što je bio deo dogovorene nadoknade, kako ne bi sprečili nastavak gradnje objekta.

Foto: MUP Srbije

Jovanović i Šćepanović sedeli su u kafiću "Brdo piva", nakon čega Šćepanović izlazi kako bi se našao sa Snežanom Zec i dogovorio preuzimanje mita.

Nakon toga Šćepanović se vraća u kafić, gde jedno vreme sedi ponovo sa Nebojšom Jovanovićem, a nakon toga izlazi ispred kafića i preuzima 3.500 evra od Snežane Zec.

Po preuzimanju novca se vraća u kafić "Brdo piva" i predaje ispod stola Nebojši Jovanoviću deo preuzetog novca.

Foto: MUP Srbije

Suma od 3.500 evra nije trebalo da je konačna, već se radi o prvoj rati, budući da je dogovoreno da bude isplaćen ukupan iznos od 10.000 evra.

Osumnjičenima Nebojši Jovanoviću, Marku Šćepanoviću i Snežani Zec je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pogledajte ceo snimak primopredaje mita ispred kafića na Novom Beogardu:

#Akcija

#Hapšenje

#Novi Beograd

#Policija

'