AKTUELNO

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je U.V. (32) iz Mladenovca, uhapšenog zbog sumnje počinio krivično delo teška krađa i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Okrivljenom se stavlja na teret da je 3. avgusta došao do solarijum studija u Zemunu, popeo se do prozora, koji se nalazi na visini oko 3,5 metara od zemlje, i nasilno ga otvorio. Zatim je ušao u objekat, izvršio premetačinu i ukrao depozit u iznosu oko 5.000 dinara.

- Nakon toga okrivljeni je iz druge prostorije iz metalnih kasa - sefa, na kojima je prethodno napravio otvor brusilicom, ukrao oko 600.000 dinara - navode u tužilaštvu.

Delimično priznao krivicu

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je držao 1,14 grama amfetamina koji su policijski službenici PS Zemun pronašli kod okrivljenog prilikom pretresa stana i prostorija koje koristi, a neposredno nakon hapšenja.

- Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je delimično priznao izvršenje krivičnog dela, ali je negirao da je oduzeo 600.000 dinara, braneći se da je uzeo mnogo manje - navode u tužilaštvu.

S obzirom na to da je osumnjičeni ranije više puta osuđivan za imovinska dela i da postoji rizik od ponavljanja krivičnih dela, Treće osnovno javno tužilaštvo je predložilo pritvor do 30 dana. Pritvor je rešenjem i određen.

Autor: Jovana Nerić