AKTUELNO

Porodica i prijatelji se opraštaju od tragično nastradalog Srđana Sabo (34) iz Nove Pazove, koji se utopio u Sotskom jezeru kod Šida nakon što je pokušao da pomogne deci koja su upala u jezeru kada se prevrnuo gumeni čamac.

Srđan će ostati zapamćen kao heroj koji je svoj život žrtvovao da bi spasio druge.

- Srđan je bio mnogo dobar momak. Mi smo kolege iz Slovenije. Radili smo zajedno 5, 6 godina. Svima je pomagao i koga je znao i koga nije. Veliki čovek je bio - kaže za "Blic" vidno potresen Srđanov drug i kolega.

"Pamtiću te po dobroti i poštenju"

Jedan od mnogobrojnih Srđanovih drugova na Fejsbuku je objavio potresnu poruku uz njihovu zajedničku fotografiju na kojoj nasmejani poziraju pored reke.

- Davno beše kako sam poslednji put zaplakao, više se ni ne sećam. Ali zaplakah juče od radosti, jer je pravda, i danas od tuge, jer je nepravda. Premalo je poštenih i dobrih ljudi u ovom lošem vremenu da bi se tako olako rasipali. Pamtiću te po dobroti i poštenju, pamtiću te kao saborca u svom prvom bendu. Pamtiću kako si gađao Sileta palicom jer je predugo solirao, pamtiću termin "večna jesen" za ovaj grad u kome živim. A pre svega pamtiću tvoju vedrinu i osmeh koji su uvek nosio sa sobom. Neka ti je večna slava. Zbogom prijatelju - objavio je Srđanov drug.

Podsećanja radi, na Sotskom jezeru došlo je do nesreće kada se prevrnuo gumeni čamac u kom su se nalazile četiri osobe, od toga troje maloletne dece. U tom momentu i drami, svi do jednog su dozivali pomoć iz sve snage kada su u vodu ušli da pomognu D. R. (34) iz Zemuna i R. L. (38), komandir Policijske ispostave u Šidu, ali i Srđan Sabo (34) iz Nove Pazove koji je nažalost stradao kada je pritekao u pomoć.

Nažalost, u ovoj nesreći, život je izgubio i otac devojčice Miroslav, a Žandarmerija intenzivno pretražuje jezero kako bi pronašla telo utopljenika Srđana Sabe, jer je tokom jučerašnjeg dana nađeno telo Miroslava Cupera.

Autor: Snežana Milovanov